неділя, 21 грудня 2014 р.

Простий гарбузовий салат з бринзою та горішками


Про цей салат можна розказати трьома словами - швидко, смачно, вишукано!!! А можна й назвати досить асоціативно "Трикутний салат", адже викладала його на незвичну тарілку трикутної форми, яку мені цього року подарував Миколайко. На цій страві випрубувале ще один Його подарунок:).

Інгредієнти. Пучок листового салату, 6-7 штучок помідорок-чері, невеличкий шматок гарбуза, 50 грамів бринзи, жменьку грецьких горіхів, оливкова олія, суміш готових прованських, італійських чи інших страв.
Салат миємо та обсушуємо. завдяки моєму коханому Миколайкові :), я це тепер роблю за допомогою чудо-пристрою, який швидко та ефективно справляється з цим завданням.

Рвемо листки на шматки, солимо, додаємо трав, олії та вимішуємо в мисці.

Викладаємо салат на тарілку, в якій подаватимемо страву. У мене цього разу тарілка не звична - трикутна. Помідори також миємо і обсушуємо, ріжемо на половинки.

Складаємо на салатну подушку.

Солимо. Далі шар гарбуза. Для цього гарбуз ріжемо на довгенькі пластерки, товщиною 2-3 сантиметри.

Натираємо травами та сіллю, обсмажуємо з двох боків на олії до готовності.

Готові шматки гарбуза викладаємо зверху на помідори.

Посипаємо бринзою... 
 ...та порізаними горішками.

Зверху поливаємо олією. Салат готовий!



Немає коментарів:

Дописати коментар