неділю, 14 грудня 2014 р.

Думки про море, або Салат з тунцем


Звичайно, що влітку чи навіть восени салати зі свіжих овочів смакують значно краще, аніж взимку, адже тоді овочі не є "пластмасовими". Проте такі салати дуже люблю готувати саме тоді, коли за вікном холод і сніг. Яскраві кольори салату розбавляють сіро-білу гаму, що за вікном і додають небуденного настрою. Салат з тунцем готується миттєво і так само зникає з тарілки:).


Інгредієнти. Листя салату, рукола, помідори, солодкий перець, ялтинська цибуля, оливкова олія, сіль, готова суміш прованських чи інших трав.
Листя салату і руколу добряче миємо під проточною водою, або замочуємо в мисці з водою на кільканадцять хвилин. Обсушуємо. Рвемо шматочками і розкладаємо на тарілці, на якій й подаватимемо салат. Солимо, даємо трав, оливкової олії, перемішуємо.

Помідори нарізаємо на великі кусочки, якщо є помідорки-чері, то ріжемо їх навпіл.

Викладаємо їх на салат.
Перець також ріжемо величенькими шматками, викладаємо його на салат поміж помідорів. я взяла перець зеленого кольору, то він у мене зливався з нижнім шаром, тому для контрасту краще брати жовтий чи помаранчевий перець.
Цей шар солимо, приправлюємо травами, поливаємо оливковою олією, або ж олією з тунця. Зверху посипаємо порізаною червоною цибулею.

Останній штрих, викладаємо шматочками тунець. У мене було консервоване філе цієї риби, тож перед тим я її порізала.
Оце і є він - легкий рибний салат. Смакота!

Немає коментарів:

Дописати коментар