неділю, 21 грудня 2014 р.

Гарбузове різотто з телевізора...


Рецепт різото з гарбуза підгледіла в телепередачі "Сніданок з 1+1". Ведучий смачної рубрики Руслан Сенічкін дуже доступно і просто про все розповів. Тож я вирішила приготувати цю страву і собі. Кінцевий результат перевершив усі сподівання.


Інгредієнти. 500 грамів гарбуза (я дала 700), 1 велика цибулина, 350 грамів рису "Арборіо", або іншого сорту, який підходить для різотто (у нас такий рис коштує близько 50 гривень за кілограм. Дорого! Щоправда заміняти його більш дешевшим рисом не пробувала, але думаю що можна ризикнути), 1 літра овочевого бульйону (щоб пришвидшити процес я зробила бульйон за допомогою приправи "10 овочів". Розвела 1 столову ложку суміші в 1 літрі води). 50 грамів вершкового масла, 50 грамів твердого сиру.

Гарбуз чистимо від шкірки та серцевини, нарізаємо на кубики. Цибулю також ріжемо на кубики.

Розігріваємо на пательні оливкову олію, додаємо туди порізану цибулю, тушимо її до легкої прозорості. У мене вийшло до легкого рум'янцю:).

Додаємо гарбуз, смажимо його до м'якості.

Рис ні в якому разі не промивати, принаймні сорту "Арборіо"! До гарбуза і цибулі висипаємо рис і просмажуємо.

По черпаку додаємо бульйон (свій бульйон, як уже писала зробила з приправи) і чекаємо поки рис не вбере всю рідину, час від часу перемішувати.


Доливати бульйону поки рис не буде готовий! Але це ще не все. Останні штрихи - додати масло і потертий на дрібнішій тертці твердий сир, перемішати.

Ще трішки потримати на вогні. Ось тепер все! Надзвичайно смачний гарнір - ніжний і корисний!

Немає коментарів:

Дописати коментар