четвер, 20 серпня 2015 р.

Салат "Дольче"


Це мій улюблений салат в меню кафе "Десятка", в основі якого груша, корінь селери, сир та медова заправка. Він у них не з дешевих - порція 42 гривні. Такий же вдома можна приготувати за двічі, а то й тричі меншу суму.
Інгредієнти: 1 головка листя  салату,  40 г кореня селери, жменька в'яленої журавлини, 1 грушка, 100 грамів сиру фети, 50 грамів витриманого твердого сиру (в ідеалі має бути пармезан, але й інший сир також не погано смакує), жменька гарбузового насіння, жменька соняшникового насіння. Для заправки: 4 столові ложки оливкової олії, 2 ч. л. гірчиці зернами, 2 ч. л. рідкого меду, 2  ч. л лимонного соку, сіль, суміш прованських трав.
Салат миємо обсушуємо, рвемо і вистеляємо ним тарілку.

Селеру тремо на грубій тертці на подушку з салату.

Журавлину ріжемо дрібними кусочками, посипаємо нею зверху салат.

Можна легенько перемішати. Грушку чистимо від шкірки та нарізаємо тоненькими пластинками овочечисткою.

Фету нарізаємо кубиками, сир нарізаємо пластинками овочечисткою. 

Фету та сир викладаємо на салат, посипаємо насінням.


Для заправки змішуємо в склянці олію, мед, гірчицю, лимонний сік, сіл та суміш трав. Збиваємо до однорідної маси та заправляємо салат.

Смачного і солодкого вечора! 











Немає коментарів:

Дописати коментар