четвер, 20 серпня 2015 р.

Запіканка "Картопля з лисичками"


Картопля та гриби - це класика жанру. А щоб зробити це поєднання не буденним, достатньо приготувати з них запіканку.
Інгредієнти: 1 кг картоплі, 600 г лисичок, 1 морква, 1 цибуля, олія, вершкове масло, петрушка, 150 г твердого сиру, 250 г сметани або вершків, сіль, перець.
Лисички перебрати та відварити 30 хвилин в підсоленій воді, відкинути на дуршлаг.

Моркву помити, почистити та натерти на грубі тертці, цибулю порізати кубиками. Обсмажити на олії до готовності.

Додати до овочів гриби, потушити 10 хвилин, посолити та приправити до смаку.

Картоплю почистити відварити в кип'ячій воді 10 хвилин. Воду злити, картоплю нарізати грубими кружальцями. Сир натерти на грубій тертці, з'єднати зі сметаною, посолити та поперчити до смаку. Форму для запікання змастити вершковим маслом. Викласти на дно форми картоплю, посипати петрушкою, можна трішки посолити.

На картоплю викласти гриби. 

Зверху - сирно-сметанну заливку. 

Запікати в духовці при температурі 180 градусів 25-30 хвилин.    


Дуже гарна страва для вечері, та оригінальне вирішення класичного поєднання грибів з картоплею. Впевнена, що ця запіканка з легкістю прикрасить і святковий стіл, сподобається навіть найвибагливішим гостям.






Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар