понеділок, 21 березня 2016 р.

Яблучно-сирний пиріг


Мені дуже подобається поєднання у випічці сиру з яблуками. Пиріг, рецептом якого хочу з вами сьогодні поділитися, саме такий. А ще він - корисний, адже окрім сиру та яблук використовується цільнозернове борошно, вівсяні пластівці та горіхи. І найголовніший плюс цього пирога в тому, що він вкотре доводить мою улюблену істину, що корисна випічка може бути надзвичайно смачною.

Інгредієнти. Корж: 250 г цільнозернового борошна, 250 г вівсяних пластівців, 200 г масла або маргарину, 3 ст. л. цукру. Сирна маса: 900 г м'якого домашнього сиру, 200 мл вершків, 3 яйця, 150 г цукру, 2 ч. л. ванільного цукру, 4 ст. л. крохмалю (найкраще підійде кукурудзяний). Яблучний шар: 800 г яблук, 1 ч. л. меленої кориці, жменя почищених та порізаних грецьких горіхів.
В блендері подрібнити вівсяні пластівці. 

З'єднати з цільнозерновим борошном. Масло нарізати невеличкими шматками, додати до борошна.

Швиденько перетерти руками до утворення вологих крихт.
1-1,5 склянки крихти відібрати і відкласти. 

Форму для випічки, розміром 26 на 26 см, застелити пергаментом, змастити маслом і посипати борошном. Висипати більшу чатину крихти, втрамбувати, утворюючи корж. Основу для пирога спекти в духовці 10 хвилин.

Тим часом готуємо сирну масу. В мисці з'єднати сир, вершки, яйця, цукор, ванільний цукор.
  Збити погружним блендером до однорідної кремової маси. Наприкінці збивання додати крохмаль і ще раз збити.
Виливаємо сирну масу на підпечений корж.
Яблука почистити від шкірки та серцевини, порізати кубиками, змішати з корицею. Порізані яблука викладаємо на сир, злегка притискаємо рукою, розрівнюємо.

Зверху посипаємо крихтою та порізаними горіхами. 

Печемо в розігрітій до 170-180 градусів духовці 70 хвилин. Даємо охолонути в привідкритій духовці. 




Смачного!

4 коментарі:

  1. Олю, мені буквально під кожним рецептом хочеться написати одне "ваууу"! Я так хочу попробувати відтворити всі ті смаколики якими ти ділишся, сподіваюсь що все таки знайду на це час, тому що абсолютно все виглядає дуже смачно:) дякую за натхнення і прекрасні рецепти:)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Солю, дуже дякую. Я настільки рада, що мої рецепти викликають у тебе такі класні бажання)). Можу лише сказати, що все навзаєм). Часу усім не вистачає, хронічно:))). Дякую тобі величезне також за натхнення і рецепти!)).

      Видалити
  2. Печу вже вдруге. Реально класний )))

    ВідповістиВидалити