пʼятницю, 23 грудня 2016 р.

Сирник з журавлиновим мусом, або Святковий гламур


Гламурний і дуже смачний - саме так можна охарактеризувати Сирних з журавлиновим мусом, рецептом якого хочу сьогодні з вами поділитися. Корж з пісочного печива, сирник та журавлиновий мус - утворють довершений смак.
Інгредієнти. Корж: 1 пачка печива "До кави", 70 г масла. Сирник: 1 кг сиру, 4 яйця, 300 мл рідкої сметани або вершків, 200 г цукру, 1 ст. л. лимонного соку, кілька крапель лимонної есенції за бажанням, 1 пачка ванільного цукру, 4 ст. л. крохмалю. Журавлиновий мус: 300 г журавлини (0,5 л), 300 мл вершків 30-35%,  сік з половини невеличкого лимона, 1 склянка цукру, 15 г желатину. 

Печиво змолоти чи подрібнити в блендері в крихту.

Масло розтопити в мікрохвильовці.  

Змішати крихту з маслом, перемішати. 

Роз'ємну форму, розміром 24-26 см, вистелити пергаментом, змастити маслом, посипати борошном. У форму викласти суміш печива з маслом, утрамбувати, утворюючи корж. Поставити корж до холодильника.  
В миску викласти сир, вершки, цукор, яйця, лимонний сік, лимонну есенцію, ванільний цукор, збити блендером до однорідної суміші. Додати крохмаль - ще раз збити.
Під час збивання маса насититься бульбашками повітрям, щоб вони вийшли, рекомендую побити мискою з сумішшю об стійку поверхню. Перелити масу у форму на корж. Пекти в розігріитій до 160-170 градусів духовці 90 хвилин. Під решітку, на низ духовки поставити воду з гарячою водою, щоб температура була рівномірною, сирник не пригорав і не тріскав. Після цього вимкнути духовку і залишити сирник ще на 30 хв. в духовці з привідкритими дверцятами.
Сирник повністю охолодити, але не витягати з форми. Найкраще залишити на ніч, а вже вранці приступити до приготування мусу. Журавлину ретельно промити.
 Викласти в сотейник, вичавити лимон, додати цукор. 


Поставити на середній вогонь, довести до кипіння, щоб розчинився цукор, а ягоди - потріскали.
Желатин залити холодною водою, залишити набухати. Зазвичай використовую листовий желатин. Ви можете брати і порошковий, в цьому випадку заливайте невеликою кількістю води, десь 50-60 мл, ретельно розмішати.
Журавлиновий сироп подрібнити блендером.

Перетерти через сито.
Додати відтиснений желатин, якщо у вас порошковий, то просто додаєте кашку, що утворилася, розмішати до повного розчинення. Якщо суміш захолодна можете злегка підігріти, щоб желатин краще розчинився, головне не кип'ятити. Охолодити суміш.
Вершки збити до густої пишної маси.
Охолоджений журавлиновий сік тоненькою цівкою, поступово влити до вершків, продовжити збивати.
Вершково-журавлинову масу вилити на сирник, акуратно поставити до холодильника на три-чотири години.
Застиглий гламурний тортик витягнути з форми. Розкрию таємницю, для того, щоб це зробити краще підігрійте борти форми феном для волосся:), не зчуєтеся як сирник вистрибне з форми. Якщо потрібно, то сирну частину можна ще відділити з допомогою лопатки чи ножа. Прикрасити за бажанням. я вирішила підкреслити його гламурність і декорувала кольоровим мініатюрним маршмеллоу.



Мені дуже подобається як цей сирник виглядає - гламурний і дуже апетиний. Як рожева симпатична кругла хмаринка, аж шкода таку красу їсти. До слова, тут не використано жодних штучних барвників, лише натуральні складники.


 А тепер кілька слів про смак. Він неймовірний, з кислинкою. Спочатку дивовижний сирний смак з лимонним присмаком, який довершується легким, не приторним мусом.
Новий Рік уже на порозі, ось-ось постукає в наші оселі і забере усі невдачі, страхи і смуток, натомість принесе мішок подарунків і нову надію на здійснення найзаповітнішої мрії. Що ж чекаємо!:)

2 коментарі:

  1. Смачнющий чізкейк! Сьогодні спекла і дуже тішуся! Дякую за цей рецептик :)

    ВідповістиВидалити