пʼятницю, 21 липня 2017 р.

Морозиво в стаканчиках "5 смаків"


Влітку морозива багато не буває, особливо домашнього. Сьогодні пропоную вашій увазі рецепт одразу п'яти різних смаків цього прохолодного десерту. Тож зустрічайте морозиво з ківі, кокосовою стружкою, малиною, горіхами і карамеллю та печивом "Орео". Словом, кожен зможе обрати своє улюблене морозиво.
Інгредієнти: 1 літр вершків 33-36 % жирності, 1 пачка згущеного молока (440 г), 2 ч. л ванільного екстракту (можна замінити ванільним цукром), 100  г малини, 2 ківі, 50 г грецьких горіхів, карамельний соус, 20 г кокосової стружки, 1 батончик "Баунті", 4 шт печива "Орео" або схожого.
Охолоджені вершки збити до густої піни. 

Додати згущене молоко та ванільний екстракт, збити. Головне не перевзбити, щоб не утворилося масло. У мене цього разу така халепа сталася, тож я підігріла суміш на водяній бані і вона знову стала однорідною.

Малину подрібнити в блендері, процідити через сито.

Ківі почистити, розтерти виделкою в пюре. Краще не користуватися блендером, бо розмелені зернятка дають кислинку-гірчинку.

 Горіхи злегка збити блендером, щоб лишилися кусочки. 

"Баунті" та "Орео" - порізати. 


Вершкову масу розлити в пять паперових стаканчиків, ємністю 330 мл. В один стакан додати малиновий сік, легко перемішати, залишаючи розводи. В другий десерт - пюре ківі, в третій - кокосову стружку, в четвертий печиво "Орео", ретельно вимішати. В п'яте морозиво додати горіхи, ретельно вимішати, влити трохи карамельного соусу, злегка перемішати. 


Кожен стаканчик накрити фольгою, поставити в морозильну камеру на 6-8 годин. Хоч морозиво не потрібно перемішувати щогодини воно виходить без кристаликів льоду. Але майте на увазі, що перед вживанням його варто потримати 30 хв в холодильнику, щоб десерт трішки підтанув.

За цей час морозиво буде готове, залишається лише озброїтися великою ложкою та смакувати прохолодою літа.



Можна і потрібно експериментувати з додатками, наприклад замість ківі, сміливо можна дати персики чи абрикоси, замість малини - чорниці, печиво "Орео" можна замінити "Снікерсом" чи "Кіт-Кат", грецькі горіхи - фісташками, а кокосову стружку - шоколадними краплями. Принаймні, наступного разу так і зроблю.






Кількість згущеного молока можна сміливо регулювати, збільшувати чи зменшувати, залежно від ваших уподобань, це стосується і наповнювачів, беріть свої улюблені, не помилитеся.


Морозиво - це дивовижний десерт, якимось дивним чином він найкраще смакує саме в дитинстві. Проте домашнє морозиво - це виключення з правила, воно завжди смачне і натуральне, що не менш важливо у наш час. Тому насолоджуйтеся літом і смакуйте прохолодою домашнього морозива!

Немає коментарів:

Дописати коментар