понеділок, 31 липня 2017 р.

Чізкейк з білим шоколадом та червоною смородиною


Цей сирник готувала кілька років тому декілька разів, він мені дуже сподобався, але з різних суб'єктивних причин не потрапив тоді до блогу. Нещодавно я знову вирішила його спекти, тим паче, що привезли з села багатенько червоної смородини. Але цього разу вирішила не відкладати в довгий ящик публікацію цього рецепту.
Інгредієнти. Корж: 200 г печива "До кави", 70 г масла. Маса: 900 г сиру, 200 мл вершків або солодкої сметани, 4 яйця, 100 г цукру, 150 г білого шоколаду, 1 ч л. ванільного екстракту або 1 пачка ванільного цукру, 50 г кукурудзяного крохмалю. Ягідне пюре: 200 г червоної смородини, 60 мл води, 80 г цукру.

Смородину помити, від'єднати від плодоніжок. В каструлі з'єднати смородину, воду і цукор, варити до 5 хвилин, поки ягоди не розм'якнуть.

 Пюрувати суміш блендером і пропустити через сито.


Печиво подрібнити в блендері в крихту. 


Масло розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані. 

З'єднати печиво з маслом, ретельно вимішати.

 Висипати в застелену пергаментом, змащену маслом і посипану борошном форму діаметром 24 сантиметри. Втрамбувати, утворюючи корж. Поставити до холодильника.

В миску викласти сир, вершки, яйця, цукор, ванільний цукор, збити погружним блендером до однорідності. 

Шоколад розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані, час від часу помішуючи. 

Додати розтоплений шоколад - збити. Тоді додати крохмаль - ще раз збити.

 Викласти сирну масу на корж.

Зверху столовою ложкою по колу викласти смородинове пюре, злега вдавити в сирник.

З допомогою шпажки зробити розводи.

Пекти в розігрітій до 160 градусів духовці 1 годину 20 хвилин. На низ духовки під решітку ставлю миску з гарячою водою, своєрідний ефект водяної бані, щоб сирник вийшов ніжним та красивим. Після випікання залишити сирник на півгодини у вимкненій духовці з привідкритими дверцятами. Подавати з ягідним пюре, що залишилося.



Неймовірно смачний сирник, у ньому відчувається смак білого шоколаду, соус з червоної смородини додає йому цікавості і відтіняє солодкий десерт притаманною собі кислинкою.



Консистенція сирника не є надто ніжною, це доволі щільний десерт, але дуже смачний. Крім того, він ще й дуже красивий. І за рахунок розводів можна не переживати, коли сирник під час випікання потріскає, цих тріщин просто не буде видно.




Такий сирник можна готувати і з іншими ягодами, наприклад з чорною смородиною чи малиною. Головне вибирати такі ягоди, котрі не змінюють свій колір під час термічної обробки. Тому я б не радила використовувати полуницю, бо вона любить "сіріти". А так експериментуйте і готуйте з радістю.  

Немає коментарів:

Дописати коментар