Інгредієнти. Корж: 200 г печива "До кави", 70 г масла. Маса: 900 г сиру, 200 мл вершків або солодкої сметани, 4 яйця, 100 г цукру, 150 г білого шоколаду, 1 ч л. ванільного екстракту або 1 пачка ванільного цукру, 50 г кукурудзяного крохмалю. Ягідне пюре: 200 г червоної смородини, 60 мл води, 80 г цукру.
Смородину помити, від'єднати від плодоніжок. В каструлі з'єднати смородину, воду і цукор, варити до 5 хвилин, поки ягоди не розм'якнуть.
Пюрувати суміш блендером і пропустити через сито.
Печиво подрібнити в блендері в крихту.
Масло розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані.
З'єднати печиво з маслом, ретельно вимішати.
Висипати в застелену пергаментом, змащену маслом і посипану борошном форму діаметром 24 сантиметри. Втрамбувати, утворюючи корж. Поставити до холодильника.
В миску викласти сир, вершки, яйця, цукор, ванільний цукор, збити погружним блендером до однорідності.
Шоколад розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані, час від часу помішуючи.
Додати розтоплений шоколад - збити. Тоді додати крохмаль - ще раз збити.
Викласти сирну масу на корж.
Зверху столовою ложкою по колу викласти смородинове пюре, злега вдавити в сирник.
З допомогою шпажки зробити розводи.
Викласти сирну масу на корж.
Зверху столовою ложкою по колу викласти смородинове пюре, злега вдавити в сирник.
З допомогою шпажки зробити розводи.
Пекти в розігрітій до 160 градусів духовці 1 годину 20 хвилин. На низ духовки під решітку ставлю миску з гарячою водою, своєрідний ефект водяної бані, щоб сирник вийшов ніжним та красивим. Після випікання залишити сирник на півгодини у вимкненій духовці з привідкритими дверцятами. Подавати з ягідним пюре, що залишилося.
Неймовірно смачний сирник, у ньому відчувається смак білого шоколаду, соус з червоної смородини додає йому цікавості і відтіняє солодкий десерт притаманною собі кислинкою.
Консистенція сирника не є надто ніжною, це доволі щільний десерт, але дуже смачний. Крім того, він ще й дуже красивий. І за рахунок розводів можна не переживати, коли сирник під час випікання потріскає, цих тріщин просто не буде видно.
Такий сирник можна готувати і з іншими ягодами, наприклад з чорною смородиною чи малиною. Головне вибирати такі ягоди, котрі не змінюють свій колір під час термічної обробки. Тому я б не радила використовувати полуницю, бо вона любить "сіріти". А так експериментуйте і готуйте з радістю.
Немає коментарів:
Дописати коментар