неділя, 23 липня 2017 р.

Каннеллоні з сиром і шпинатом


Каннеллоні... Сама ця назва переносить до Італії, де готують найсмачнішу пасту в світі. Принаймні я так думаю. Ще не мала можливості це перевірити. Але на все свій час. Тому сьогодні пропоную український варіант італійської страви.
Інгредієнти: 250 г шпинату (3 великі пучки), 1 гілочка базиліку, 400 г домашнього сиру, 8 штук каннеллоні, 2 зубці часнику, 50 г твердого сиру, сіль, перець солодка або копчена паприка. Для соусу бешамель: 1 ст. л. борошна, 30 г вершкового масла, 300 мл молока, 200 мл вершків, сіль, мускатний горіх.
У великій кількості підсоленого окропу відварити макарони 2-3 хвилини. До води можна додати 1 ст. л. оливкової олії. Каннеллоні акуротно перекласти в миску з холодною водою.


Сир натерти на тертці.

Зі шпинату обірвати листя, порізати. 

Часник почистити, притиснути широким лезом ножа, щоб злегка розчавити зубці.

 Обсмажити часник на оливковій олії 1-2 хв, витягнути. 

Викласти в сковороду шпинат, потушити на середньому вогні 5-7 хвилин, щоб випарувалася зайва рідина. Посолити, поперчити. Перекласти шпинат в миску, охолодити.

 Базилік помити, порізати. 

Викласти в сир, вимішати, можна рукою. Тоді додати шпинат, вимішати. Посолити, поперчити до смаку, додати паприку.

Готуємо бешамель. В сотейнику розтопити 30 г масла, додати борошно, сіль та мускатний горіх, перемішати до однорідності, прогріти кільканадцять секунд. 

Тонкою цівкою влити молоко, тоді - вершки, інтенсивно помішуючи, варити соус до загустінння.

Каннеллоні витягнути з води, обсушити. 

Форму для запікання змастити бешамелем.

Пасту начинити сиром зі шпинатом, викласти у форму. 

Залити макарони бешамелем, зверху посипати тертим сиром.

 Якщо бешамель за той час як ви начиняли пасту застиг не біда, варто його ще раз нагріти з додаванням невеликої кількості молока, постйно помішуючи. Пекти в розігрітій  до 180 градусів духовці 30-35 хвилин.



Каннеллоні - це італійська паста у вигляді трубок діаметром приблизно 2-3 см та довжиною близько 10 см, тому її так зручно фарширувати різноманітними начинками. Якось начиняла каннеллоні фаршем та гарбузом, а от в розпал літа вирішила зробити більш легшу начинку як от з сиру та шпинату. Вийшла неймовірна смакота.



Паста сир та шпинат дуже гарно "дружать" між собою, тому таке поєднання завжди добре смакує. Мені дуже сподобалася ця запіканка.



Зізнаюся чесно дуже довго хотіла приготувати саме такий варіант каннеллоні, але щось ніяк не виходило, і ось нарешті я порадувала своїх рідних цією італійською смакотою. Тепер залишається лише поїхати до Італії, щоб спробувати справжню італійську пасту. Смачних подорожей!

Немає коментарів:

Дописати коментар