четвер, 27 липня 2017 р.

Грецький салат в банці


Цим рецептом хочу розпочати своєрідний флешмоб страв в банці, які останніми роками стали справжнім модним трендом. В банці можна приготувати все що завгодно: від салату до десерту. Сьогодні ж хочу поділитися з вами рецептом Грецького салату, який я просто обожнюю, а в такій тарі ним можна насолоджуватися не лише вдома, а й на роботі, на природі чи ще десь.
Інгредієнти: 2 огірки, 1 болгарський перець, 2 помідори, 100 г бринзи, половинка червоної цибулі, 100 г оливок без кісточок. Заправка: 4 ст. л. оливкової олії, 2 ч. л. бальзамічного оцту або соусу "Бальзаміко", сіль, перець, готова суміш середземноморських або прованських трав.
Огірки почистити, порізати великими шматками. 

Помідори помити, висушити, також порізати. 

Перець почистити від зерняток, крупно порізати. 

Цибулю порізати півкільцями. 

Для заправки ретельно змішати всі складники.

Тепер можна приступити до "складання" салату. На дно банок, у мене дві півлітрові, вилити заправку. 

Викласти цибулю, зверху - огірок, наступний шар - помідори, за ним - перець, маслини. І останній штрих - бринза.

Через те, що заправка - внизу банки, салат довго зберігатиме свою свіжість. Тому страву можна приготувати за кілька годин до застілля, від цього вона не стане гіршою.  




В такій інтерпретації Грецький салат зазвучав по-новому: оригінально та незвично. Думаю, такою подачею ви зможете здивувати своїх гостей чи домашніх. А ще дуже зручно транспортувати таку смакоту куди завгодно. Саме за це люблю такий чудовий тренд.



Зізнаюся, Грецький салат є моїм улюбленим, після відвідин кілька років тому Греції, саме його смак переносить мене в цю чудову сонячну країну. І справді найсмачніший Селянський салат (саме так його називають на батьківщині) їла в Греції. Тому запрошую усіх в смачну подорож. Для цього вам залишається лише приготувати цей салат:).

 



Дуже яскравий та смачний салат, а оригінальна подача презентує його по-новому!

Немає коментарів:

Дописати коментар