Інгредієнти: 2 л води, 2 лимони, 150 г цукру, 5-6 гілочок розмарину.
З лимонів стерти цедру.
Вичавити сік.
Розмарин помити, обсушити.
В каструлі з'єднати цукор, воду, лимонну цедру. Поставити на вогонь, довести до кипіння.
Забрати з вогню, влити лимонний сік, додати розмарин.
Накрити кришкою, дати 1 годину настоятися. Процідити, охолодити.
Подавати з гілочкою розмарину, шматком лимоном та льодом.
Цей лимонад має насичений лимонний смак з тендітними нотками розмарину. Смачно та освіжаюче. Гарний напій під час спеки. Рекомендую приготувати і брати його з собою.
Рецепт цього напою знайшла на блозі Едуарда Насирова "Хепіфуд". Там є чимало гарних рецептів, особливо вегетаріанських, тому рекомендую.
А повертаючись до лимонаду, скажу, що це гарний варіант цього напою, не надто кислий, в міру солодкий та оригінальний. Будьте оригінальними та смакуйте життям!
Немає коментарів:
Дописати коментар