четвер, 20 липня 2017 р.

Лимонад з розмарином

Ось і почалося довгожданне спекотне літо. Хоча більшість людей не дуже цьому раді і різними способами прагнуть порятуватися від спеки. На допомогу прийде лимонад. Тож пропоную вашій увазі ще один рецепт незвичного лимонаду, цього разу з розмарином. Як добре, що ця рослина росте у мене на підвіконні:).
Інгредієнти: 2 л води, 2 лимони, 150 г цукру, 5-6 гілочок розмарину.
З лимонів стерти цедру. 

Вичавити сік. 

Розмарин помити, обсушити.

 В каструлі з'єднати цукор, воду, лимонну цедру. Поставити на вогонь, довести до кипіння. 

Забрати з вогню, влити лимонний сік, додати розмарин. 

Накрити кришкою, дати 1 годину настоятися. Процідити, охолодити. 

Подавати з гілочкою розмарину, шматком лимоном та льодом.



Цей лимонад має насичений лимонний смак з тендітними нотками розмарину. Смачно та освіжаюче. Гарний напій під час спеки. Рекомендую приготувати і брати його з собою.




Рецепт цього напою знайшла на блозі Едуарда Насирова "Хепіфуд". Там є чимало гарних рецептів, особливо вегетаріанських, тому рекомендую.



А повертаючись до лимонаду, скажу, що це гарний варіант цього напою, не надто кислий, в міру солодкий та оригінальний. Будьте оригінальними та смакуйте життям!

Немає коментарів:

Дописати коментар