неділю, 23 липня 2017 р.

М'ятний торт-парфе "Літня прохолода"


Обожнюю м'яту, особливо, робити з неї чай, прикрашати нею різноманітні десерти чи просто любуватися як вона росте на моєму підвіконні. А от цього разу вирішила приготувати м'ятний торт, який не потребує випічки. Результат мене вразив. Але одразу попереджаю, що цей десерт сподобається лише тим, хто любить м'яту. Думаю, таких людей чимало.
Інгредієнти. Корж. 200 г шоколадного печива, 70 г масла, 50 г чорного шоколаду. Маса: 700 г сиру, 500 мл вершків 20%, 150 г цукру + 3 ст. л., 100 мл молока, 15 гілочок м'яти, 20 г желатину, сік з половини лимона або лайму.

Печиво подрібнити в блендері в крихту. 

В подрібнене печиво додати шоколад - злегка збити, щоб зберегти невеликі шматочки шоколаду. 

Масло розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані.  З'єднати печиво з маслом, ретельно вимішати. 

Висипати в застелену пергаментом форму діаметром 22-24 сантиметри. Втрамбувати, утворюючи корж. Поставити до холодильника.

Желатин залити молоком, розмішати і залишити набухати. 

З м'яти повідривати листочки. 

Перебити листя м'яти в блендері з 3 ст. л. цукру. 


Сир перетерти через сито. 
Додати сік лайму чи лимона, м'яту, збити міксером. 

В сотейник налити вершки, додати цукор, нагріти, не доводячи до кипіння. 

Відставити з вогню. До гарячих вершків додати желатин, ретельно вимішати, щоб желатин повністю розчинився. 

Тонкою цівкою влити гарячу вершково-желатинову масу в сир, збити міксером. 

Крем вилити на корж, розрівняти. Якщо хочете позапихати печиво в торт, так як це зробила я, робіть це одразу, поки торт не застиг, бо потім вже буде пізно:). Поставити торт до холодильника застигати мінімум на 4 години.

Готовий торт витягнути з форми і насолоджуватися неймовірно освіжаючим тортом, десертом, який несе спокій і дарує не лише гастрономічну насолоду, а й заспокоює нерви.



Аромат від м'яти неймовірний. Мені найбільше подобається як в цьому десерті поєднується шоколад та м'ята, вони дуже гарно доповнюють смаки один одного. А ще імпонують кусочки шоколаду в коржі, які так гарно хрумтять і додають родзинки десерту.



Безперечно, як я вже писала на початку, це торт, для тих хто любить м'яту, адже її тут дуже добре чути. Особисто для мене, це один з найвдаліших літніх тортів без випічки. Рецептик підглянула в передачі "Все буде смачно", там готували десять страв із сиру, серед яких і цей десерт, щоправда в порційній подачі. Я ж вирішила приготувати один торт.



За бажанням, щоб підкреслити м'ятність торту, до маси можна додати кілька крапель зеленого харчового барвника. Як на мене, він і так гарно виглядає.

А ще з цим тортом, кожен чай смакує як м'ятний, отакий магічний торт. Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар