Інгредієнти. Корж. 200 г шоколадного печива, 70 г масла, 50 г чорного шоколаду. Маса: 700 г сиру, 500 мл вершків 20%, 150 г цукру + 3 ст. л., 100 мл молока, 15 гілочок м'яти, 20 г желатину, сік з половини лимона або лайму.
Печиво подрібнити в блендері в крихту.
В подрібнене печиво додати шоколад - злегка збити, щоб зберегти невеликі шматочки шоколаду.
Масло розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані. З'єднати печиво з маслом, ретельно вимішати.
Висипати в застелену пергаментом форму діаметром 22-24 сантиметри. Втрамбувати, утворюючи корж. Поставити до холодильника.
Желатин залити молоком, розмішати і залишити набухати.
З м'яти повідривати листочки.
Перебити листя м'яти в блендері з 3 ст. л. цукру.
Сир перетерти через сито.
Додати сік лайму чи лимона, м'яту, збити міксером.
В сотейник налити вершки, додати цукор, нагріти, не доводячи до кипіння.
Відставити з вогню. До гарячих вершків додати желатин, ретельно вимішати, щоб желатин повністю розчинився.
Тонкою цівкою влити гарячу вершково-желатинову масу в сир, збити міксером.
Крем вилити на корж, розрівняти. Якщо хочете позапихати печиво в торт, так як це зробила я, робіть це одразу, поки торт не застиг, бо потім вже буде пізно:). Поставити торт до холодильника застигати мінімум на 4 години.
Готовий торт витягнути з форми і насолоджуватися неймовірно освіжаючим тортом, десертом, який несе спокій і дарує не лише гастрономічну насолоду, а й заспокоює нерви.
Аромат від м'яти неймовірний. Мені найбільше подобається як в цьому десерті поєднується шоколад та м'ята, вони дуже гарно доповнюють смаки один одного. А ще імпонують кусочки шоколаду в коржі, які так гарно хрумтять і додають родзинки десерту.
Безперечно, як я вже писала на початку, це торт, для тих хто любить м'яту, адже її тут дуже добре чути. Особисто для мене, це один з найвдаліших літніх тортів без випічки. Рецептик підглянула в передачі "Все буде смачно", там готували десять страв із сиру, серед яких і цей десерт, щоправда в порційній подачі. Я ж вирішила приготувати один торт.
За бажанням, щоб підкреслити м'ятність торту, до маси можна додати кілька крапель зеленого харчового барвника. Як на мене, він і так гарно виглядає.
А ще з цим тортом, кожен чай смакує як м'ятний, отакий магічний торт. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар