неділю, 30 липня 2017 р.

Малосольні огірки на мінеральній воді


Продовжуючи флешмоб страв в банці, пропоную рецепт малосольних огірків на мінеральній воді. Його знайшла кілька років тому на Кукорамі, відтоді він став моїм улюбленим.
Інгредієнти: 900 г невеличких огріків, 3 ст. л. солі без гірки, 6 зубців часнику, 1,5 літри сильногазованої мінеральної води, 3 лаврових листи, 10 листків смородини, 10 листків вишні, 2 листя хрону, пучок кропу з цвітом.

Огірки помити, обрізати кінчики.  


Замочити в холодній воді на 4-5 годин, можна на ніч. 

Часник почистити. 

Зелень помити. Замість листя смородини, вишні та хрону можна взяти пучок кропу та пучок петрушки. В оригінальному рецепті вказані саме вони.

На дно 2-х літрової банки викласти половину часнику, лаврового листя та зелені. 

Викласти огірки - зверху решту зелені та приправ, висипати сіль. Залити мінеральною водою, щоб повністю покрила огірки.


Закрити кришкою, покрутити банкою, щоб сіль розійшлися, поставити в тепле місце на 4-8 годин, а тоді - на ніч в холодильник. Вранці можна приступати до дегустації.
 За цей час огірки ще не дуже вквасилися, а от наступного дня вже смакували краще.



Це точно не експрес-метод приготування малосольних огірків, але за кілька днів огірки все ж добре просолюються. Гарна закуска.


 Плюс цього рецепту в тому, що огірки довго залишаються хрусткими, не розм'якають.  


Смачного літа! 

Немає коментарів:

Дописати коментар