Інгредієнти: 900 г невеличких огріків, 3 ст. л. солі без гірки, 6 зубців часнику, 1,5 літри сильногазованої мінеральної води, 3 лаврових листи, 10 листків смородини, 10 листків вишні, 2 листя хрону, пучок кропу з цвітом.
Огірки помити, обрізати кінчики.
Замочити в холодній воді на 4-5 годин, можна на ніч.
Часник почистити.
Зелень помити. Замість листя смородини, вишні та хрону можна взяти пучок кропу та пучок петрушки. В оригінальному рецепті вказані саме вони.
На дно 2-х літрової банки викласти половину часнику, лаврового листя та зелені.
Викласти огірки - зверху решту зелені та приправ, висипати сіль. Залити мінеральною водою, щоб повністю покрила огірки.
Закрити кришкою, покрутити банкою, щоб сіль розійшлися, поставити в тепле місце на 4-8 годин, а тоді - на ніч в холодильник. Вранці можна приступати до дегустації.
За цей час огірки ще не дуже вквасилися, а от наступного дня вже смакували краще.
Це точно не експрес-метод приготування малосольних огірків, але за кілька днів огірки все ж добре просолюються. Гарна закуска.
Плюс цього рецепту в тому, що огірки довго залишаються хрусткими, не розм'якають.
Смачного літа!
Немає коментарів:
Дописати коментар