неділю, 21 грудня 2014 р.

Гарбузова зупка-п'юре з куркою

Перші страви для мене - це основа мого раціону, ще з дитинства мої батьки мене навчили їсти різні зупки, борщики, бульйончики... І в принципі варю зупки ще зі шкільного віку, мій фаворит - помідорова за рецептом з якоїсь польської кулінарної книжки. Хоча тепер найчастіше готую гарбузову зупку-пюре, до неї ще додаю куряче філе, щоб було ситніше. А цього разу приправила мускатним горіхом, і зрозуміла, що тепер цю спецію додаватиму до неї завжди.


Інгредієнти. 700-800 грамів гарбуза, 1 середня цибуля, 1 велика морква, 2 курячі філе, 4-5 горошин чорного перцю, 3-4 горошини духмяного перцю, лавровий листок, мускатний горіх, готова суміш прованських трав, 2-3 зубчики часнику, сіль.

Куряче філе добре помити, поставити в каструлю, в якій варитимете зупку і залити холодною водою більше, аніж наполовину, варити бульйон. Час від часу потрібно збирати піну. Потім додати туди цілу цибулину, моркву, можна посолити, додати перці горошком. Варити, вже майже наприкінці готування витягнути цибулю, додати лавровий лист, тримати на вогні ще 15 хвилин. Поки вариться бульйон, готуємо гарбузову основу. Гарбуз вимити, почистити від шкірки та серцевини, нарізати кубиками, обсмажити на олії, посолити, додати трав.
Як гарбуз трохи просмажиться додавати по черпаку овочевого бульйону. 

Наприкінці додати подрібнений на часникодавці часник та дрібку мускатного горіху, посолити до смаку. Після цих маніпуляцій вашу кухню наповнить мускатно-часниковий аромат.

Тепер повертаємося до нашого бульйону. Витягаємо з нього лавровий лист, виловлюємо горошки перців, одну грудинку перекладаємо в тарілку і розділяємо по волокнах на порційні шматки. В бульйон виливаємо наше гарбузове пюре.

Доводимо до кипіння та до приправляємо до смаку. знімаємо з вогню наш ще напівфабрикат:).

Даємо трішки охолонути і з допомогою блендера надаємо йому ніжної консистенції пюре. Працювати з блендером потрібно обережно, щоби вся зупка не вихлюпнулася за краї каструлі:).
В результаті - отримуємо однорідне пюре, ніжної консистенції.

Знову ставимо зупку на вогонь, додаємо туди шматки курки.

І - доводимо нашу супер-смачну і жовту страву до кипіння, даємо кілька хвилин їй покипіти. Час від часу помішуємо. Подавати зі сметаною!

Смачного!!!  

4 коментарі:

  1. Тепер це мій улюблений суп.Дуже смакує з сухарями та фетою.дякую за рецепт

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. На здоров'я! Вам дякую! Так-так, з сухариками і фетою, саме те, нещодавно так подавала горохову зупу-пюре, було неймовірно смачно!

      Видалити
  2. Супер,зробила з мороженого гарбуза,дуже смачно!

    ВідповістиВидалити