суботу, 6 грудня 2014 р.

І знову гарбуз... Запечений



Запечений гарбуз – добра альтернатива багатьом гарнірам. Готується швидко, виглядає апетитно, смакує добре. Зазвичай гарбуз запікаю трохи по-іншому. Але нещодавно натрапила в Інтернеті на цікавий варіант цієї справи і вирішила спробувати та й заодно оновити своє гарбузове меню.
Інгредієнти. 1 кг гарбуза, оливкова олія, готова суміш прованських чи інших трав, шалфей, 2 зубчика часнику, 50 грамів твердого сиру, сіль та перець за смаком.
Гарбуз, традиційно, чистимо від шкірки та серцевини, ріжемо його скибочками- човниками. Кожний шматок гарбуза натираємо сіллю травами та оливковою олією. 

Часник ріжемо тонкими скибочками. Твердий сир тремо на грубій тертці. Форму для запікання (я брала скляну гусятницю) змащуємо олією та викладаємо на неї скибочки гарбуза, посипаємо їх часником та листочками шалфею.

Ставимо гарбуз в розігріту до 180 градусів духовку десь на годину. За 10 хвилин до закінчення запікання гарбуз посипаємо потертим сиром. Зазначу, що час випікання залежить і від сорту гарбуза, і від товщини нарізки, тож в процесі приготування стане зрозуміло скільки вашому помаранчевому овочу потрібно готуватися. А готова страва матиме дуже пікантний запах. Часничок і шалфей, як виявилося створюють дуже цікавий тандем. 
Цей гарнір добре доповнюватиме як м’ясо, так і рибу, але може бути й самостійною стравою. 

2 коментарі:

  1. Стільки всього смачного з гарбузом. Шкода що в нас його недооцінюють(((

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так гарбуз й справді у нас недооцінюють, але думаю, що скоро поціновувачів цього надзвичайно корисного продукту збільшиться, головне чимбільше частувати усіх смачними гарбузовмими стравами. Я вже багатьох людей закохала в гарбуз)) і переконала, що з нього можна зварити не лише кашу)).

      Видалити