Влітку, хочеться смакувати легкими ягідними десертами. Звісно, можна не заморочуватися, з'їсти йогурт, запивши смачненьким компотиком. А можна з'єднати компот з йогуртом та отримати мега-крутий десерт. Не вірите? Тоді вам сюди.
Легко, просто, смачно, яскраво - саме ці слова найкраще характеризують цей десерт. Його рецепт знайшла на "Пательні".
Інгредієнти. Йогуртове желе: 700 грамів натурального йогурту, 6 ст. л. цукру, 25 грамів швидкорозчинного желатину. Ягідне желе: 250 грамів ягід на будь-який смак та урожай (у мене були: малина, аґрус, суниця, чорна смородина, червона смородина), 3 ст. л. цукру, 15 грамів желатину, 300 мл води.
Спочатку готуємо йогуртове желе. Желатин замочуємо в невеликій кількості холодної води.
Тим часом до йогурту додаємо цукру, розмішуємо.
Далі розпускаємо желатин на водяній бані або в мікрохвильовці.
Вливаємо його в йогурт, ретельно перемішуємо.
Йогуртовий шар виливаємо у форму. Я робила навпаки, адже готувала у силіконовій кексовниці, тому білий шар заливала другим.
Ставимо йогуртове желе до холодильника. Тим часом готуємо ягідне желе. Також все дуже просто. Ягоди помити, перебрати та залити водою.
Довести до кипіння, покип'ятити кілька хвилин, важливо не переварити ягоди, тому не рекомендую довго їх варити.
Процідити компот, додати цукор та розвести в ньому желатин.
Ягоди викладаємо на йогуртовий шар та заливаємо компотом.
Ставимо до холодильника до повного застигання. Смакота!
Немає коментарів:
Дописати коментар