пʼятницю, 10 липня 2015 р.

Малинове морозиво-парфе


За вікном - уже немає 30-градусної спеки, втім попри не дуже сприятливі погодні умови, складно відмовитися від домашнього морозива. Цього разу пропоную малинове парфе.
Цього року я потрапила у справжній малиновий рай. Малина так рясно у нас вродила, що скільки її не збирали, все одно кущі вгиналися від ягід. Тож довелося давати її майже всюди, навіть в морозиво:).
Інгредієнти: 250 грамів малини, 250 мл вершків 33-35% жирності, 100 грамів цукру, 2 пакетика ванільного цукру, 1 ст. л. лимонного соку.

Малину перетираємо через сито. 


Додаємо лимонний сік та цукор. 


Перемішуємо до повного розчинення цукру. Малиновий сік ставимо на 10 хвилин до морозильної камери. Тим часом збиваємо в густу піну вершки з ванільним цукром.

До збитих вершків додаємо охолоджену малину, ретельно перемішуємо. 


Виливаємо суміш в контейнер з кришкою і ставимо до морозилка на дві години. Коли час спливе - перемішати морозиво і знову поставити до морозилки.

Цю дію повторити ще три-чотири  рази через кожну годину, щоб не утворювалися кришталики льоду. За ніч - морозиво стане готовим до вживання. Перед тим як подавати десерт, морозиво треба витягнути з морозилки і поставити на годину до холодильника, щоб легше було набирати. Усім смачної прохолоди!  



 Фотографувати морозиво треба дуже швидко - тане на очах:).


Вийшло дуже смачно! Експерт - дав найвищу оцінку, тому рекомендую усім!






Немає коментарів:

Дописати коментар