понеділок, 13 липня 2015 р.

Салат з куркою та лимонною заправкою


Салат та літо - ідеальний тандем. Адже саме влітку можна не заморочуватися довжелезним меню з 12-ти страв, а обмежитися лише салатом та ягідним компотом. Цей рецептик знайшла в одному з кулінарних журналів, а після приготування додала до своїх улюблених.
Інгредієнти: 400 г курячого філе, 250 г шампіньйонів, листя салату, рукола, 250 г помідори чері, 1 зубчик часнику, 3 ст. л. лимонного соку, дрібка цукру, 4 ст. л. оливкової олії, 50 г твердого сиру, сіль, перець за смаком, готова суміш прованських чи італійських трав.
Куряче філе розрізати навпіл, натерти травами та сіллю і покласти хоча б на півгодини маринуватися. Тим часом нарізаємо печериці тонкими пластинками, чері - навпіл, салат та руколу миємо та обсушуємо, сир - стругаємо овочечисткою.
Філе обсмажуємо на олії до готовності та ріжемо шматочками.


Печериці обсмажуємо на сковороді до готовності, або поки лишня рідина не випарується. Гриби під час готування солимо та приправляємо.



Для заправки часник ріжемо дрібними кубиками чи пропустити через часникодавку, змішуємо з лимонним соком, цукром та олію, даємо трішки настоятися, а тоді проціджуємо. На тарілку викладаємо подушку з салату, трішки притрушуємо травами, злегка поливаємо заправкою, викладаємо грудку, печериці, сир, помідори та заправляємо лимонним соусом.



Дуже смачна та оригінальна заправка, тепер використовуватиму її і в інших салатах. Рекомендую це робити і вам:).




Смачних вам снів і гарних ранків з ситними та приємними сніданками, без поспіху та суєти:)!

Немає коментарів:

Дописати коментар