неділя, 12 липня 2015 р.

Шпарагівка в маслі


Це моя улюблена літня страва. Готується швидко, дешева, пасуватиме як на щодень, та й з легкістю прикрасить святковий стіл. Саме нею розпочала свою участь у "Флешмобі економ смаколиків з "родзинкою" від Ксені на "Кукорамі". Ця страва й справді економна, її собівартість всього 20 грн. Якщо маєте запаси замороженої спаржевої фасолі, то можете радувати своїх домашніх нею впродовж року.
Інгредієнти: 1 кг стручкової фасолі, 80-100 грамів масла, 1-2 зубчика часника, пучок петрушки, сіль, готова суміш прованських чи італійських трав. 
Фасолю помити, почистити від хвостиків та „ниточок“, зварити майже до готовності у підсоленій воді. Відкинути на дуршлаг.

У великій сковороді розігріти 50 г масла. 

Вкинути туди фасолю, посолити, додати трав — перемішати. 

Додати зверху масло, що залишилося, накрити кришкою і тушити з 10-15 хвилин, час від часу акуратно помішуючи, щоб фасоля максимально зберегла свою форму. Додати подрібнений часникодавкою часник, порізану зелень петрушки, якщо ще треба досолити, перемішати.

І ще потушити під кришкою кілька хвилин. 





Отже обіцяю, що скоро в моєму блозі буде чимало страв з економ меню. Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар