неділю, 19 липня 2015 р.

Персиковий клафуті, або Фруктовий омлет


Клафуті... Звучить досить дивно в українських реаліях. Втім, ця страва французької кухні, поступово опановує кухні й українських господинь, адже має чимало переваг: швидко готується і добре смакує.

Фруктовий омлет - саме це словосполучення, на мою думку, найкраще характеризує клафуті. Чому? Скоро побачите самі:).
Інгредієнти: 5 яєць, 150 г цукру, 200 г борошна, дрібка солі, 100 г сметани, 100 г молока, 700 г персиків.
Керемічну форму для випічки щедро змастити вершковим маслом. Персики помити обсушити, нарізати скибочками.
Яйця збити з цукром до однорідної консистенції.
Додати борошно, сіль, сметану - вимішати.
Поступово влити молоко - збити до однорідності.
 На дно форми розкласти порізані персики та залити яєчною сумішшю.
Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 45-50 хвилин. Спечене клафуті можна посипати цукровою пудрою.


Виходить дуже смачний фруктовий омлет. Персики - ідеальні для випічки:).


Немає коментарів:

Дописати коментар