Донедавна для мене існував лише один варіант салату з буряка з чорносливом та горішками. Насправді різноманіття бурякових салатів набагато ширше. І попри усі стереотипи такі салати можуть бути вишуканими і частенько трапляються в меню супермодних ресторанів. Втім, там за нього треба буде заплатити мінімум 35 грн. за невеличку порцію, а от вдома вийде економна страва.
Інгредієнти: 2 буряки (400 г), 100 г твердого сиру (добре підійде солений чи копчений будз), 50 грамів грецьких горіхів, 50 грамів листків свіжого шпинату. Для заправки: 2 чайні ложки бальзамічного оцту, 2 чайні ложки рідкого меду, 4 столові ложки оливкової олії, 0,5 чайної ложки солі.
Буряк відварити до готовності, остудити та зняти шкірку. Нарізати тоненькими скибочками.
Перекласти в глибоку миску. В блендері подрібнюємо горіхи, додаємо до буряка.
Тим часом готуємо заправку. З'єднуємо олію, мед, оцет та сіль, за бажанням можна дати готову суміш прованських чи італійських трав. Всі складники змішуємо до однорідної маси.
Заправляємо нею буряк з горіхами, ретельно вимішуємо і залишаємо настоюватися 10 хвилин.
Сир нарізаємо овочечисткою тонкими слайсами. Я це робила одразу на буряковий шар.
Шпинат миємо, сушимо, якщо листки величенькі - рвемо. А через десять хвилин викладаємо салат на тарілку, можна на одну велику, а можна і на кілька порційних. Отже на тарілку викладаємо гіркою промаринований буряк, далі сир, а зверху притрушуємо шпинатом, прикрашаємо горішками.
Якщо бути до кінця відвертою, то в дитинстві я не дуже любила буряк, і ніякі вмовляння мами, що він супер-корисний і смачний не могли мене переконати в протилежному. Від сили могла з'їсти кілька ложок салату, щоб нарешті піти гуляти)). Втім, як виявилося, дитинство минає, захоплюючи разом з собою і наші вподобання чи не вподобання, так і сталося з моєю нелюбов'ю до буряка, вона просто зникла, як і мої дитячі роки(. Тепер я уже доросла і люблю буряк, словом зовсім інша людина:).
Рецепт цього диво салата, який підкорить і найбільшого гурмана знайшла на цьому сайті - http://vserecepti.by/
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар