Інгредієнти: 500 мл молока, 250 г вершків 33-35% жирності, 125 грамів цукру, 50 грамів шпинату, можна замороженого, 1 пучок м'яти, 3 жовтки, 70 грамів шоколаду.
Цей рецепт знайшла на смачному порталі "Їмо вдома".
Шпинат помити та порізати.
З'єднати 1 склянку молока, цукор та промитий шпинат. Довести до кипіння та проварити 5 хвилин.
Подрібнити суміш в блендері.
Процідити суміш через сито, злегка, продавлюючи шпинат.
Довести до кипіння. Настояти листя м'яти в молоці півгодини. Процідити суміш через сито.
Жовтки збити до збільшення в об'ємі.
Додати в жовтки гарячу шпинатну суміш та м'ятне молоко. Перемішати.
Довести суміш на невеличкому вогні до кипіння, постійно помішуючи. Додати вершки. Не кип'ятити!
Остудити, перелити в контейнер.
Поставити морозиво в морозилку на дві години. За цей час почнуть утворювати кришталики льоду, тому суміш слід ретельно перемішати.
Повторити дію три-чотири рази. Під час останнього перемішування, додати потертий на грубій терці шоколад.
От і все - м'ятне морозиво з шоколадною крихтою готове. Мінімум зусиль - максимум задоволення.
Розкрию усі карти та чесно зізнаюся, що ще рік тому вважала, що домашнє морозиво не може конкурувати з "магазинним" і взагалі, гра не вартує свічок, адже, мабуть, робити морозиво в домашніх умовах дуже складно і довго. Насправді, все не так. Домашнє морозиво найсмачніше в світі і найкорисніше, адже у ньому немає барвників, стабілізаторів та консервантів. Робити його - одне задоволення! Тож тепер рекомендую усім готувати цей смаколик на своїх кухнях. Обіцяю не пошкодуєте!
Це універсальне морозиво, адже не лише смачне, а й лікувальне - дарує спокій та щастя! Перевірено на собі! Рекомендую усім!
Немає коментарів:
Дописати коментар