неділю, 9 серпня 2015 р.

Пиріг з цвітною капустою та броколі


Цей пиріг дуже смачний та простий в приготуванні. Словом, все як я люблю!:) Більше нічого додати, хіба що детальний опис його приготування:).

Інгредієнти: 500 г готового слойоного тіста, 2 курячих філе (500 г), 2 яйця, по 200 г броколі та цвітної капусти, 200 г твердого сиру, 200 мл сметани, сіль, чорний мелений перець, готова суміш прованських чи італійських трав, петрушка.
Тісто розморозити, скатати в кулю та розкачати.

Форму (d - 28 см) змастити маслом та посипати мукою, викласти туди корж, сформувавши борти. Тісто наколоти виделкою та поставити в холодильник.

Тим часом готуємо начинку.Капусту розділити на суцвіття, відварити 5-10 хвилин в підсоленій воді.

Відварену капусту відкинути на дуршлаг. Куряче філе промити, просушити, натерти сіллю і травами та обсмажити до готовності на сковороді. Спочатку на сильному вогні з обох боків, а потім потушити на меншому під кришкою.

Сир натерти на крупній тертці. Зелень дрібно порізати. Сметану збити з яйцями, додати тертого сиру, посолити та приправити до смаку, додати зелень. 

Куряче філе порізати на середнього розміру шматки.

Корж витягнути з холодильника, викласти на нього капусту та курку.

Залити яєчно-сирною сумішшю. 

Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин.




Такі пироги дуже люблю, адже вони підходять як для сніданків, так для обідів чи вечерь. А ще їх дуже зручно брати з собою на роботу для перекусу, значно смачніше, ситніше і корисніше за бутерброди:).



9 коментарів:

  1. Привіт, Оля) Я вже давненько не пекла чогось соленого, все тільки солодке і солодке. Ти заставила мене задуматись:))))) дякую за таку чудову ідею, думаю чоловікові також би сподобався такий пиріг, бо тут є м'ясо:) як буде нагода, одразу спечу!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Привіт, Соля))). Ого, тішуся, що стала в пригоді)). Так чоловіки люблять все, де є м'ясо))). Мій теж такий!)) круто, чекаю відгуків про пиріг!!!
      А у твоєму блозі стільки яблучних смаколиків, обіцяла собі спекти щось з твоєї яблучної скарбнички)). І ніяк щось руки не доходять!

      Видалити
    2. Пиріг смакота неймовірна))) дякую за чудовий рецепт! Змінила трішки начинку, бо чоловік не любить цвітну капусту (так-так хочеться вгодити))) і ми двоє здоволені результатом!
      А щодо випічки з яблуками то ще встигнеш, буду дуже рада якщо мої рецепти тобі пригодяться;)

      Видалити
    3. Круто!!!! Тішуся, що пиріг сподобався!!! В принципі - це дуже класний пиріг, можна доповнювати чи заміняти інгредієнти до смаку). Тішить, що яблучний сезон довгий, точно щось спробую.

      Видалити
  2. Привіт. Це Оленка.
    Олю, потрібно твоя порада. Готувала за рецептом, але чомусь тісто вийшло сире. Не можу зрозуміти, чому так вийшло(((( Підскажи, будь ласка, що робити, щоб тісто було їстівне ;)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Привіт. Я навіть не можу зрозуміти чому так вийшло?! Дуже багато разів готувала цей пиріг, ніколи такого не було. Можливо занизька температура була, або замало пекла, або форма замала і тісто було грубим і не пропеклося(. Так щоби точно напевно, то можна спочатку пекти основу, щоб вона не росла, вистелити її пергаментом і засипати квасолею чи ще чимось. Пекти так десь з 15 хвилин, а тоді акуратно забрати той тягар і ще з п'ять хвилин пекти. А тоді аж закладати начинку.

      Видалити
    2. Дякую за пораду. Насправді вийшла смакота, Артур сказав, що це "ложна тривога" і все спеклося нормально, а якщо так каже чоловік, то мушу його слухатись :) Дякую за рецепт!!!

      Видалити
    3. )))дякую) Артур, за підтвердження)

      Видалити