Про цей напій можна складати легенди:). Його дивовижний рожевий колір - це не витвір харчових барвників, а результат дії фіолетового базиліку. Як виявилося, з нього виходить неймовірно смачний, незвичний та освіжаючий напій, який до того ж закохує в себе з першого погляду, адже вражає не лише смаком, а й кольором.
Інгредієнти: сік з 2 лимонів або лаймів, 4 ст. л. цукру або меду, 3 пишні гілочки фіолетового базиліку, 2 літри гарячої кип'яченої води.
Викласти в глечик або банку помитий базилік.
Додати мед, витиснути сік з лайму.
Залити все гарячою водою, ретельно розмішати.
Закрити кришкою, залишити напій охолоджуватися.
Я зазвичай готую такий лимонад ввечері, щоб на ранок насолоджуватися екзотичним напоєм. Майте на увазі від меду напій може злегка помутніти, а смак лимонаду буде багатшим та трохи іншим, аніж з цукром.
Цей лимонад за літо робила велику кількість разів, але найчастіше - більшу порцію, адже він неймовірно смачний і випивається швидко. Тож, пропорції такі: 3 л води, 1 пучок фіолетового базиліку, 6-7 столових ложок цукру, 3 лайми або лимони. Тобто як, помітили, початковий рецепт і його пропорції збережено. На кожну літру води додавайте 1 лимон чи лайм і 2 ст. л. цукру чи меду, ну і звісно додатковий базилік.
Зізнаюся, що раніше доволі скептично сприймала базиліковий лимонад, навіть не підозрювала, що він настільки смачний. Справжній порятунок в спекотну пору року. Найкраще смакує охолодженим. Рекомендую подавати лимонад з гілочкою базиліку, кружальцем лайму та льодом.
Кількість цукру чи меду можете коригувати за своїм смаком, шляхом проб та помилок можна знайти свій ідеальний варіант. Я його вже знайшла.
Лимонад має пряний, цікавий та освіжаючий смак. До того ж він дуже корисний, адже базилік має море лікувальних властивостей. Безперечно, це улюблений напій мого літа!
Немає коментарів:
Дописати коментар