середа, 2 серпня 2017 р.

Малиновий маршмеллоу-торт


Літо - благодатна пора для різноманітних десертів без випічки, котрі з легкістю можна приготувати, не перетворюючи свою кухню на розпечену сковорідку. Тож сьогодні пропоную рецепт оригінального тортика з маршмеллоу, ніжного, як рожева хмаринка:).
Інгредієнти. Корж: 200 г печива "До кави", 80 г масла, 50 г малини. Маса: 500 г сиру, 250 г йогурту, 300 г маршмеллоу, 50 мл молока, 1 ст. л. соку лайма чи лимона, 250 г малини, 100 г цукру-пудри.


Печиво подрібнити в блендері в крихту.

В подрібнене печиво додати малину - збити.


Масло розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані.

 З'єднати печиво з маслом, ретельно вимішати.

Висипати в застелену пергаментом форму діаметром 22 сантиметри. Втрамбувати, утворюючи корж. Поставити до холодильника.

Сир, половину малини, сік лайму, йогурт, цукор збити блендером до однорідності.

 Глибоку миску змастити маслом, налити молоко, висипати маршмеллоу.

Поставити посудину на баняк з киплячою водою, помішувати, поки зефір не розчиниться і маса не стане однорідною.

Зефірний крем додати до сирної маси, збити блендером. Маса виходить доволі тягучою, можна спробувати вилити сирний крем до розтопленого маршмеллоу, ретельно збити.

На дно коржа викласти решту малини.

Залити кремом поставити до холодильника на кілька годин.


Ось і все тортик готовий. Як бачите, в цьому рецепті не використовується желатин, замість нього - маршмеллоу, який прекрасно справився із завданням загусника. Структура торта ніжна і водночас стійка.



Торт вийшов неймовірно смачним. Готуючи цей торт, у мене були сумніви, чи застигне торт без желатину. Втім, всі мої сумніви розвіялися. Крім того, структура торту ніжніша, аніж із желатином.





Словом, цей рецепт можна взяти собі на замітку та експериментувати зі смаками та іншими ягодами чи фруктами. А літня пора, багатоа на різну смакоту, цьому лише сприяє. Тож експериментує, товріть готуйте смачні шедеври і насолоджуйтеся життям, бо воно неймовірно смачне!

Немає коментарів:

Дописати коментар