понеділок, 30 листопада 2015 р.

Перший день народження, або 365 днів кулінарних експромтів

Сьогодні знаменний день. "Кулінарні варіації вар'ятки" відзначають свій перший рочок життя у віртуальному просторі та в просторі моєї кухні:). Як на мене, це чудова нагода згадати з якого рецепта все починалося і скільки всього змінилося за цей рік.

пʼятниця, 27 листопада 2015 р.

Медовий кекс з грушами

Кекси і кексики асоціюються у мене з домашнім затишком. А ще ця випічка майже завжди навіює мені спогади про мого тата, адже він у мене частенько їх пік. А одного року напередодні Різдва чи Нововго року, вже не пригадую точно, умудрився за вечір "заколотити" п'ять! різних кексів. Їли потім їх цілий місяць. Тож цей рецепт присвячую йому.

четвер, 26 листопада 2015 р.

Гарбузовий чізкейк

І ще один чізкейк. Гарбузовий. Дуже смачний, корисний, оригінальний та сонячний. М'яке тісто, ніжне сирне суфле, пряний мармеладний шар гармонійно поєднуються між собою і дуже добре смакують.

середа, 25 листопада 2015 р.

Зупа-пюре з кольрабі, шампіньйонів та курки


Сьогодні середа, а з понеділка я собі пообіцяла публікувати новий рецепт кожного дня впродовж цього тижня. Сказано - зроблено. Отже страва сьогоднішнього дня зупа-пюре з кольрабі, шампіньйонів та курки.

вівторок, 24 листопада 2015 р.

Гарбузове тірамісу №2


Тірамісу... Від самої назви цього десерту, у більшості паморочиться в голові і вже течуть слинки. А якщо сказати - "гарбузове тірамісу", то ще й додасться здивування та цікавість. Гарбузове тірамісу є одним з перших рецептів мого блогу. Цього разу, напередодні річниці, так скоро ""Кулінарним вараціям вар'ятки" - рік, знову повертаюся до цього дуже смачного десерту, але вже з дещо іншим рецептом, який більше тяжіє до класики:). 

понеділок, 23 листопада 2015 р.

Шоколадно-ягідний сирник без випічки


Останнім часом найчастіше печу сирники, найрізноманітніші: з вишнями, триколірні, шоколадні, смугасті... Цей сирник також незвичний. По-перше, він без випічки, по-друге - шоколадний, а по-третє, асоціюється у мене з тортами-мусами. То що заінтригувала? Ну тоді приступаємо.

неділя, 22 листопада 2015 р.

Полунична панна-кота аля "Фрезьє"


Сьогодні моя френдстрічка у "Фейсбуці" помітно побіліла, багато друзів постять засніжені вулиці, дерева, будинки та вітають усіх з перших снігом. Привітати з першим снігом вирішила і я, звичайно, у свій кулінарний спосіб. Тож готуватимемо сьогодні білосніжний десерт полуничну панну-коту.

Крем-зупа з шампіньйонами



Крем-зупа з шампіньйонами... Я так люблю цю страву! Мммм. Смакота! Смачно, корисно, поживно, словом все, як книжка пише:). Кремові зупки з печериць готую відносно часто, втім кожного разу за іншим рецепт. На цьому мої кулінарні пошуки найкращого, як на мене, варіанту цієї страви закінчилися. Рецепт ідеальної крем-зупи з печериць знайшла в цьому блозі - http://mom-story.com/. Тож тепер пропоную і вам зготувати цю ніжну грибну смакоту.

четвер, 29 жовтня 2015 р.

Кіш з гарбузом і сиром "Дорблю"


Гарбузова пора на носі, а у мене в блозі ще так мало гарбузових рецептів:). Буду виправлятися, а почну з гарбузового закусочного пирога - тоненьке тісто, пікантне гарбузове пюре та сир роблять його дуже смачним.

середа, 28 жовтня 2015 р.

Яблучний пиріг з маком

В світі існує надзвичайно багато різних рецептів яблучних пирогів, шарлоток, тартів та тортів... І не любити їх майже не можливо, особливо, коли за вікном осінь, яка порадувала нас багатим урожаєм яблук. Рецепт цього пирога є дещо незвичним, адже складається з пісочного тіста, макового та яблучного шарів та бісквітного тіста.

середа, 7 жовтня 2015 р.

Запіканка "Ніжна печінка"

Це надзвичайно ніжний та смачний печінковий паштет, його можна нарізати шматками і подавати до святкового чи буденного столу як закуску, а можна щедро мастити на хліб та смакувати так. Словом, спробуйте, не пошкодуєте.

четвер, 1 жовтня 2015 р.

Шоколадний чізкейк


Цього разу вигляд шоколадного чізкейка буде традиційним, тобто темним, як ніч та надзвичайно ароматним. Цей рецепт підглянула в надзвичайно смачному та надихаючому блозі Солі. Це дуже простий та смачний десерт, який впевнена сподобається майже усім, принаймні мій чоловік був від нього в захваті.

вівторок, 29 вересня 2015 р.

Курка з броколі та гарбузом

Обожнюю запечені страви. В сезон овочів - те, що треба: корисно, смачно, оригінально та ще й дає велике поле для кулінарних експериментів та експромтів. Цього разу пропоную запечене куряче філе з овочевим гарніром. Думаю, сподобається і тим, хто дотримується різноманітних дієт або просто веде здоровий спосіб життя:).

неділя, 13 вересня 2015 р.

Печеня "Фрикадельки+гарбуз"

От і дочекалася я свого улюбленого гарбузового сезону. Мій врожай гарбузів цього року потішив, тож і я тішитиму вас різними гарбузовими стравами, як солоними, так і солодкими. Сьогодні пропоную оригінальну ідея для вечері, яка поєднує в собі основну страву та гарнір.

Крем-суп з гарбуза та селери


Крем-супи я дуже люблю за їхню ніжну структуру та широке поле для експериментів. Спробувавши в одному кафе крем-суп з селери була здивована його неймовірним смаком, тож вирішила вдома приготувати щось схоже, доповнивши смак моїм улюбленим гарбузом.