субота, 12 серпня 2017 р.

Карамельний торт з малиною


Літо - точно не ідеальна пора для випічки, особливо, коли за вікном більше 30-ти градусів тепла. А що робити, коли все одно хочеться чогось солоденького, наприклад смачного тортика? Не раджу панікувати, адже в світі існує багато рецептів тортів без випічки. Карамельний торт з малиною - саме один із таких.

Інгредієнти. Корж. 200 г печива "До кави", 80 г вершкового масла. Маса. 600 г домашнього сиру, 500 мл вершків будь-якої жирності, 1 пачка вареного згущеного молока (375 г), 20 г листового желатину, використовуєте порошковий беріть 25 г. Малинове желе. 250 г малини, 2 пачки малинового желе, 500 мл води (250 мл кип'ятку і 250 мл холодної води).

Рецепт цього тортика, як виняток, буде без покрокових фото. А все через те, що готувала його в екстренно швидкому режимі, коли гості вже були в дорозі, тому часу на фотографування - не було. Але тортик вийшов настільки смачним та красивим, що вирішила публікувати рецепт без детальних світлин.

Першим варто приготувати желе з малиною. Малину помити та обсушити. Желе залити 250 мл кип'ятку, ретельно вимішати. Долити решту холодної води, перемішати. Форму чи каструлю, діаметром 22 см, застелити целофановим кульком, для надійності взяла два. У ємність викласти малину, залити желе, поставити до холодильника застигати. У мене цей процес зайняв 1,5 години.

Печиво змолоти в крихту в блендері. Масло розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані. З'єднати печиво з маслом, ретельно вимішати. Висипати у форму вистелену пергаментом діаметром 24 см. Втрамбувати. Поставити до холодильника.

Желатин залити водою. Залишити набухати на 5 хв. Листовий желатин залити водою, щоб покрила його. Для порошкового вистачить 60 мл води. В миску викласти сир, вершки та згущене молоко, подрібнити блендером до кремової маси. Листовий желатин потрібно відтиснути від води, з порошковим не потрібно робити жодних маніпуляцій. Розтопити желатин в мікрохвильовці чи на водяній бані, головне пильнувати, щоб не перегріти. Тонкою цівкою влити желатин в крем, збити.

Коли желе застигне, акуратно викласти на корж, щоб воно було посередині форми. Зверху залити сирним кремом, розрівняти. Поставити до холодильника застигати, десь на 3-4 години.
Готовий торт прикрасила полуницями та ірисками. 



Вийшло неймовірно смачно! Поєднання солодкого карамельного невагомого мусу з кисленьким желе - те, що треба. Дуже вишуканий і цікавий  десерт. 
 


Звісно, тут можна і треба експерементувати, малину можна замінити будь-якими ягодами чи улюбленими фруктами. Літня пора багата на них, тож можна чи не щотижня  радувати себе і своїх рідним новим смаколиком. 

2 коментарі:

  1. У Вас дуже цікаві тортики:не надто складні у приготуванні і водночас святкові та смачні.Кулінарних звершень Вам!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую за теплий відгук! Не люблю складних тортів, а от свята хочеться частенько:)

      Видалити