Інгредієнти. Корж: 200 г шоколадного печива, 70 г масла. Маса: 1 кг сиру, 500 мл вершків або солодкої сметани, 5 яєць, 250 г цукру, 5 ст. л. какао, 1 пачка ванільного цукру, 5 ст. л. кукурудзяного крохмалю, 0,5 л малини. Помадка: 100 г шоколаду, 3 ст. л. сметани.
Печиво подрібнити в блендері в крихту.
Масло розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані.
З'єднати печиво з маслом, ретельно вимішати.
В миску викласти сир, вершки, яйця, цукор, ванільний цукор, збити погружним блендером до однорідності.
Додати крохмаль і какао - ще раз збити.
Малину помити, висушити.
На корж вилити кілька ложок маси, викласти половину малини.
Зверху вилити сирну масу, знову - малину, вилити решту маси, розрівняти.
Пекти в розігрітій до 160 градусів духовці 1 годину 20 хвилин. На низ духовки під решітку ставлю миску з гарячою водою, своєрідний ефект водяної бані, щоб сирник вийшов ніжним та красивим. Після випікання залишити сирник на півгодини у вимкненій духовці з привідкритими дверцятами. Охолодити сирник в холодильнику.
Для помадки в сотейнику з'єднати вершки та шоколад, розтопити на вогні.
Полити помадкою сирник, прикрасити свіжою малиною та посипати цукром-пудрою.
Додати крохмаль і какао - ще раз збити.
Малину помити, висушити.
На корж вилити кілька ложок маси, викласти половину малини.
Зверху вилити сирну масу, знову - малину, вилити решту маси, розрівняти.
Пекти в розігрітій до 160 градусів духовці 1 годину 20 хвилин. На низ духовки під решітку ставлю миску з гарячою водою, своєрідний ефект водяної бані, щоб сирник вийшов ніжним та красивим. Після випікання залишити сирник на півгодини у вимкненій духовці з привідкритими дверцятами. Охолодити сирник в холодильнику.
Для помадки в сотейнику з'єднати вершки та шоколад, розтопити на вогні.
Полити помадкою сирник, прикрасити свіжою малиною та посипати цукром-пудрою.
Смак сирника насичений шоколадний, багатий і теплий, чомусь саме так мені хочеться описати цей сирний тортик. І цей мега шоколадний смк дуже доречно відтіняють кисленькі ягоди малини. Гармонія абсолютно протилежних смаків.
В цей сирник я закохалася з першого погляду. Лише глянувши на фотографію цього кулінарного шедевру на одному кулінарному сайті, одразу ж вирішила приступити до його приготування. Результат перевершив усі очікування. Ніжна, кремова консистенція сирника не залишить нікого байдужим.
В цей сирник я закохалася з першого погляду. Лише глянувши на фотографію цього кулінарного шедевру на одному кулінарному сайті, одразу ж вирішила приступити до його приготування. Результат перевершив усі очікування. Ніжна, кремова консистенція сирника не залишить нікого байдужим.
Чим замінити какао, просто не хочеться шкавового смаку
ВідповістиВидалитиБілим шоколадом чи згущеним молоком, можна просто дати цукор. Проте з білим шоколадом чи невареним згущеним молоком смак буде цікавішим, а структура чізкейка ніжнішою.
ВідповістиВидалити