пʼятницю, 4 серпня 2017 р.

Піна колада


Вже цілий тиждень стоїть нестерпна спека. Якби я була страусом, точно б запхала голову в пісок:). Найкраще спекотні дні проживати у воді: на морі, на річці,  біля басейну і обовязково, - з коктейлем в руках, наприклад з піно коладою. Телепортувати до води не вмію:), а от готувати піну коладу навчу. Все елементарно, головне мати всі необхідні складники.
Інгредієнти: 60 мл рому, 60 мл кокосового молока або лікеру "Малібу", 180 мл ананасового соку.
Рецепт цього коктейлю знайшла у "Вікіпедії", робила все як написано у вільній енциклопедії, лише збільшила порцію вдвічі. Гуляти так гуляти. З цих складників виходить одна велика порція або ж дві менші.

Щоб приготувати цей коктейль потрібно мати кокосове молоко, його можна купити, або ж зробити самому. Обираю другий варіант, тому якщо і вам більше до вподоби домашнє кокосове молоко, клікайте на посилання - https://olvenkylinar.blogspot.com/2017/08/blog-post_45.html.


Рецепт елементарний, тому покрокових світлин не буде. У велику склянку вилити всі складники, ретельно змішати, можна закрити іншою склянкою чи перелити в пляшку і ретельно збовтати, або ж скористатися шейкером. Втім у мене його немає, тому викручуюся як можу.

Випереджаючи ваше запитання, який саме ром найкраще підійде для піни колади? Будь-який. Звичайно, рекомендують білий, але не заморочуйтеся і беріть той що є у вашому барі чи більше вам подобається. Я люблю золотий ром, на ньому і готувала коктейль.

Все коктейль готовий. Залишається вилити в склянку, додати льоду, трубочку, прикрасити склянку шматком ананасу або ж дині і насолоджуватися літом.


А тепер кілька слів про смак. Дуже смачно, в міру солодко та алкогольно, з таким коктейлем відпочинковий настрій буде всюди, де б ви не були.


Немає коментарів:

Дописати коментар