четвер, 31 серпня 2017 р.

Запечені яблука з курагою


В цей рецепт я закохалася з першого погляду. Так, так саме з погляду. Адже спочатку побачила фотографію запечених яблук на кулінарному сайті "Гастроном" і вже не могла заспокоїтися, поки не приготувала їх сама. Вийшло не лише красиво, а й смачно. До речі, якщо ви любите печені яблука, то на сайті "Хочу" є ще один рецепт цього корисного десерту - "Запечені яблука з медом і горіхами". 
Інгредієнти: 2 яблука, 50 г кураги, лимонний сік, 4 ч. л. цукру білого чи тростинного, 1-2 скл. води.
Курагу замочити в теплій воді на 15-20 хвилин. 

Яблука розрізати навпіл, акуратно вирізати серцевину. Скропити зріз яблук лимонним соком, для того щоб вони не почорніли. 


Курагу порізати кубиками. 

В кожну "ямку" яблука висипати по 1 ч. л. цукру. 

Начинити яблука курагою.

 Викласти яблука у вогнетривку форму, залити водою. 

Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин. Готові яблука можна посипати корицею.



Дуже смачно, корисно та ніжно. Через те, що яблука печуться з водою, вони не тріскають, а більш рівномірно пропікаються, аніж в "сухому" варіанті. До речі, начинку можна змінювати залежно від своїх уподобань. Впевнена гарно підійдуть горіхи, чорнослив, родзинки або ж будь-які інші улюблені сухофрукти.



Такі яблучка можна приготувати до сніданку вихідного дня або ж зробити святковим початок робочого дня. Також гарно пасуватиме і до вечері чи легкого перекусу на роботі, для цього потрібно лише заздалегідь приготовані яблука взяти з собою:).


Запечені яблука - це неймовірно корисний десерт, яким просто необхідно ласувати як дорослим, так і малим. Тож запрошую до дегустації:).

Немає коментарів:

Дописати коментар