пʼятниця, 4 серпня 2017 р.

Кокосове молоко

Кокосове молоко в українських реаліях справжній делікатес. В Івано-Франківську його не так легко знайти, а якщо десь і продається, то коштує доволі дорого. Але якщо ви знайшли рецепт, де у складі є кокосове молоко, не спішіть відкладати його, адже в домашніх умовах кокосове молоко дуже просто приготувати. Виходить бюджетно і смачно!
Інгредієнти: 200 г кокосової стружки, 1 літр води, 1 ст. л. меду.
Кокосову стружку залити кип'ятком, закрити кришкою і залишити настоюватися мінімум на 2 години, можна залишити на ніч.

В набухлу суміш додати мед і подрібнити блендером впродовж 2 хвилин. 

Процідити через марлю, відтиснути. Відтиснену стружку не варто викидати її можна використовувати в інших десертах, сирниках чи приправляючи вівсянку.

 Молоко перелити в банку, можна ще раз процідити через сито. 

З цих складників виходить 700-800 мл молока. Перед вживанням рекомендую молоко збовтати, бо воно має здатність до розшарування.




Виходить смачне і солодке кокосове молоко, гарна альтернатива магазинному, як то кажуть, дешево і сердито.

Готове молоко потрібно зберігатив холодильнику, проте не більше трьох днів. 



Кокосове молоко - це гарна база для багатьох рецептів. З ним можна приготувати смузі, коктейлі, наприклад, піну коладу або ж спекти сирник "Баунті" чи Кокосовий сирник з вишнями, а можна взагалі обійтися без духовки і приготувати Торт-мус "Три смаки". Словом , рецептів є чимало. А для тих, хто не вживає молочних продуктів гарна альтернатива коров'ячому молоку.

Немає коментарів:

Дописати коментар