Інгредієнти: 200 г кокосової стружки, 1 літр води, 1 ст. л. меду.
Кокосову стружку залити кип'ятком, закрити кришкою і залишити настоюватися мінімум на 2 години, можна залишити на ніч.
В набухлу суміш додати мед і подрібнити блендером впродовж 2 хвилин.
Процідити через марлю, відтиснути. Відтиснену стружку не варто викидати її можна використовувати в інших десертах, сирниках чи приправляючи вівсянку.
Молоко перелити в банку, можна ще раз процідити через сито.
З цих складників виходить 700-800 мл молока. Перед вживанням рекомендую молоко збовтати, бо воно має здатність до розшарування.
Виходить смачне і солодке кокосове молоко, гарна альтернатива магазинному, як то кажуть, дешево і сердито.
Готове молоко потрібно зберігатив холодильнику, проте не більше трьох днів.
Кокосове молоко - це гарна база для багатьох рецептів. З ним можна приготувати смузі, коктейлі, наприклад, піну коладу або ж спекти сирник "Баунті" чи Кокосовий сирник з вишнями, а можна взагалі обійтися без духовки і приготувати Торт-мус "Три смаки". Словом , рецептів є чимало. А для тих, хто не вживає молочних продуктів гарна альтернатива коров'ячому молоку.
Немає коментарів:
Дописати коментар