четвер, 3 серпня 2017 р.

Тарт зі шпинатом та сиром


Влітку не бракує зелені, вона усюди: за вікном, навколо нас, і навіть - в тарілці. За це я і обожнюю літо. Тож сьогодні пропоную рецепт смачного пирога, який і перенесе зелень у вашу тарілку:). Поєднання сиру та шпинату моє улюблене, сподіваюся воно сподобається і вам.
Інгредієнти. Тісто: 200 г борошна, 100 г масла, 1 яйце, 2 ст. л. води або молока, сіль. Начинка: 2 ст. л. олії, 2 зубці часнику, великий пучок шпинату, 1 ч. л. лимонного соку, 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю, 200 г вершків або сметани, 2-3 яйця, 250 г домашнього сиру, готова суміш прованських чи італійських трав, сіль перець, 20 г кедрових або грецьких горішків.
Борошно просіяти, додати дрібку солі. Порізати масло, розтерти з борошном до утворення вологої крихти. 

Додати яйце, воду чи молоко, замісити тісто. 

Тісто розкачати.

Форму, прямокутну розміром 37 на 14 см або ж круглу діаметром 27 см, змастити маслом і посипати борошном, викласти тісто, наколоти виделкою. Поставити до холодильника на 30 хвилин.

Тим часом розігріти олію, викласти тонко нарізаний часник, обсмажити до появи аромату. 

Шпинат помити, обсушити, дрібно порізати. 

Додати до часнику, потушити до м'ягкості, посолити, поперчити, приправити лимонним соком. Майте на увазі шпинат дуже сильно зменшиться в об'ємі. Шпинат тушити поки не випарується заява рідина, охолодити.

Для заливки змішати вершки, сир, яйця, крохмаль, збити блендером до однорідності. 

Посолити, поперчити, додати трави, шпинат, перемішати. 

Тісто підпекти в розігрітій до 180 градусів духовці 10-15 хвилин. В підпечений корж викласти начинку, почипати горішками. 
Пекти 40-45 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.


Смакота. Ідеальна весняно-літня страва. Шпинат та сир дуже вдале поєднання, а з пісочною основою, те що треба. Рекомендую спробувати. 


Хрумка пісочна основа і кремова начинка разом утворюють неймовірно ніжний пиріг, котрий смакуватиме як самостійна страва, так і додаток до зупки чи просто замість канапок. Люблю кіші за те, що це універсальна страва, адже нею можна смакувати як вдома, так і на роботі, адже такий пиріг дуже легко транспортувати куди завгодно:). 


Немає коментарів:

Дописати коментар