понеділок, 6 лютого 2017 р.

Сніданок №3 "Італійський ранок", або Закохане меню


Думаю, Сніданок №3 сподобається тим, хто любить починати новий день з ситнішої їжі, аніж йогурти та грінки. Тож сьогодні пропоную італійський омлет фрітату з гарбузом та кавою по-мавританськи.
Інгредієнти. Для фрітати з гарбузом: 300 г м'якоті гарбуза, пучок зеленої цибулі, 150 г твердого сиру, 4 яйця, 100 мл вершків або молока, 4 пластерки шинки, 2 гілочки свіжого базиліку, сіль, перець, дрібка мускатного горіху та солодкої паприки, готова суміш прованських чи італійських трав. 
Для кави по-мавританськи: 1 ст. л. меленої кави, 300 мл води, дрібка чорного перцю, 2 дрібки меленої кориці, 2 ч. л. цукру (якщо любите солодку каву).
Гарбуз порізати кубиками.
Шинку також порізати кубиками.
Цибулю і базилік подрібнити.
Твердий сир натерти на грубій тертці.
Гарбуз обсмажити на олії 5 хвилин, постійно помішуючи.
Додати порізану шинку, злегка потушити.
Додати порізану цибулю, посолити і тушити ще 5 хвилин.
Яйця збити з молоком.
Приправити до смаку і додати твердий сир, ретельно вимішати.
Форму для запікання, у мене керамічна, змастити олією. Викласти посмажений гарбуз.
У форму вилити яєчну суміш.
Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин.
Тим часом готуємо каву. Каву засипати в турку чи кавоварку, додати спеції та цукор.

Варити до готовності.
Виходить міцна та ароматна кава - те, що треба вранці.




 Омлет виходить надзвичайно ніжним та соковитим, гарбуз та шинка гармонійно доповнюють смаки один одного. А кава - неймовірно смачна, з легким пряним ароматом.



Усім любові і смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар