пʼятницю, 10 лютого 2017 р.

Сніданок №5 "Французький ранок з галицьким акцентом", або Закохане меню

Продовжую свою смачну епопею зі сніданками. Адже вважаю, що саме ранковий прийом їжі - є наважливішим та найромантичнішим. Тому, якщо ви й досі не знаєте, чим здивувати свого коханого (кохану) в День святого Валентина чи в будь-який інший день, просто приготуйте смачний сніданок. Це й справді працює. Сьогодні пропоную вашій увазі п'ятий варіант сніданку. В меню - яйця-кокот і грінки з помідорами та сиром, такий собі французький сніданок з галицьким акцентом.

Інгредієнти. Для яєць-кокот: 2 яйця, 1 шампіньйон, 50 г твердого сиру, 80 г шинки чи Дрогобицької ковбаси, 2 ст. л. сметани, кріп, сіль, перець за смаком, готова суміш прованських чи італійських трав.
Для грінок: 0,5 багету (можна взяти рогалики чи батон), масло, 0,5 помідора, 100 г твердого сиру, сіль, готова суміш прованських чи італійських трав.
Спершу готуємо яєшню. З цих складників вийде дві порції страви. На дно невеличкої керамічної форми викласти по 1 столоівій ложці сметани, додати кріп, сіль і перець. Розмішати, розмастити сметану по дні форм.
Печерицю помити, нарізати пластинками.
Ковбасу чи шинку порізати кубиками.
Сир натерти на крупній тертці.
У форму з сметаною викласти шампіньйони.
Зверху викласти порізану шинку.
Посипати твердим сиром.
Останній штрих - зверху вибити по одному яйцю, посолити, поперчити, посипати травами. Пекти в розігрітій духовці до 180 градусів 15-20 хвилин.
 А тепер приготуємо грінки. Все дуже просто і легко. Багет порізати скибочками.
 Кожну скибочку намастити маслом, посипати травами.
Сир порізати пластерками.
Викласти сир на скибочки багета.
Помідор порізати, викласти на сир, посолити, посипати травами.
Канапки викласти на деко і пекти в розігрітій до 180 градусів духовці поки сир не розплавиться.


Яскравий і невибагливий сніданок: сито і смачно. Яйця-кокот - це класика французької кухні, ця страва сподобається тим, кому вже набридла традиційна яєшня. Такі яйця традиційно готують на водяній бані, або ж запікають в духовці. Я обрала другий варіант. 


 Рецепт цих гарячих канапок знайшла в книжці Юрія Винничука "Галицька кухня. Історія, рецепти та обличчя". Такі канапки були першою стравою, яку я приготувала з цієї книжки. На сторінках цього видання таємницями приготування цієї простої страви поділився улюблений Тарас Чубай, фронтмен "Плач Єремії". Сьогодні ж готую її я.


 Канапка більш довершеніше смакуватиме зі свіжими листочками базиліку, тож якщо на вашому підвіконню росте ця рослинка, сміливо давайде її до грінок. Від цього смак страви лише виграє.

Кохання не терпить таємниць, тому не варто мовчати про свої почуття, від цього ваші стосунки лише постраждають. Тому освідчуйтесь, кохайте і даруйте своїм близьким чудові миті та смачні сніданки!:)

Немає коментарів:

Дописати коментар