неділю, 12 лютого 2017 р.

Лінцерське печиво, або Закохане меню


Лінцерське печиво - неймовірно смачне тістечко-сендвіч з віконечком, через яке виблискує солоденький джем, а також з неповторним горіховим смаком і давньою історією.  Це печиво, родом із Австрії, традиційно його випікають на Різдво, така собі хороша альтернатива імбирним пряникам. А якщо зробити віконечко у вигляді серця, то це буде чудовим способом зізнатися в коханні своїй половинці. Валентинки ж бувають різними:)

Інгредієнти: 150 г мигдалю (фундуку чи грецьких горіхів), 200 г масла, 100 цукру, 1 яйце, 1/2 ч. л. лимонної цедри, 1 ч. л. ванільного екстракту або 1 пачка ванільного цукру, 360 г борошна, 2 ст. л. сметани, 1/2 ч. л. порошку до печива, 1/2 ч. л. кориці, 200 г малинового джему (або будь-якого на ваш смак), цукор-пудра.
Мигдаль або інші горіхи осмажити обчистити і змолоти в блендері в борошно. Загалом існує два види лінцерського печива - темне та світле. Його колір залежатиме від того, які горіхі дасте - зі шкіркою чи без. Відповідно темним печиво вийде, якщо дасте необчищені горіхи. Я наприклад використовувала вже готове мигдалеве борошне, яке було змелене разом зі шкіркою. Забігаючи наперед, скажу вийшло неймовірно смачно.

З лимона зняти цедру.


Масло кімнатної температури перекласти в чашу міксера, додати цукор і збити до пишної маси.

Додайте яйце, сметану, ванільний цукор і лимонну цедру, ще раз збити.
Додати горіхове борошно і ще раз збити.
В миску просіяти борошно, додати порошок до печива, корицю, ретельно змішати усі сухі інгредієнти.
Додати борошно і замісити тісто.
З тіста сформувати кулю, замотати в харчову плівку і поставити до холодильника на 2 години.
Тісто витягнути з холодильника, розділити його на частини і розкачати в пласт. Це краще зробити між двома пластами пергаментного паперу. За такої умови тісто не буде липнути ні до скалки, ні до стільниці.
Виробити печиво з допомогою круглої форми чи склянки, в половині кружалець вирізати віконечко-сердечко. Серединку можна вирізати будь-якої форми. Все буде залежати від вашого бажання і підручних засобів
Перекласти печиво на деко вистелене пергаментом.
Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 10-12 хвилин або до золотистої скоринки.

Перекласти спечені тістечка на решітку чи на дошку і залишити їх остигати. Тістечка з віконечками щедро посипати цукром-пудрою.
Нижнє печиво намастити джемом і накрити тістечком з віконечками.
Ось і все, - неймовірно смачні та хрумкі тістечка готові. Оригінальний та смачний подарунок до будь-якої події чи свята. А в День святого Валентина - гарна альтернатива паперовим валентинкам, яку, до речі, можна з'їсти:). 



В оригінальному рецепті Лінцерського печива використовується саме малиновий джем, втім ви можете використовувати будь-який на свій смак: смородиновий, абрикосовий чи інший. Або ж взагалі взяти шоколадну пасту типу нутелли. Головне, щоб джем був доволі густим, щоб добре скріпив печиво і не розтікався.




Смак. Він неймовірний. Таки горіхова випічка це завжди щось особливе. Печиво виходить неймовірно хрумким та пісочним. А джем додає випічці не лише естетичного вигляду, а й - довершеного смаку. До речі, цьому печиву потрібно дати трішки часу настоятися. Наступного дня воно смакуватиме краще.



Я б назвала це печиво міні-тортиками. Хрумке горіхове печиво з прошарком улюбленого джему, що може бути смачнішим. Давненько я придивлялася до цього печива. І дуже тішуся, що нарешті його спекла, адже від сьогодні воно стало моїм улюбленим.



Замість тисячі слів... Паперових листівок... Пропоную подарувати собі і своїм близьким це неймовірне печиво, яке без слів все скаже за вас!

Немає коментарів:

Дописати коментар