середу, 15 лютого 2017 р.

Пструг запечений з розмарином і лимоном

Пструг, або ж як її ще називають, річкова форель - неймовірно смачна риба. Мабуть, одна з моїх найулюбленіших річкових жителів:). Сьогодні пропоную простий і дуже смачний рецепт страви цієї риби. Приготувати цю страву вдома дуже просто, головне заздалегідь намаринувати рибу, а потім її запекти.

Інгредієнти: 3 невеликі риби (кількість риби змінюйте, залежно від кількості осіб, для яких готуєте цю страву), 0,5 невеличкого лимона, 3 гілочки розмарину, 1 ст. л. оливкової олії, 2 ч. л. солі, 0,25 ч. л. чорного меленого перцю, 3 ч. л. готової суміші прованських чи італійських трав.
Рибу почистити, ретельно помити, обсушити.
З лимона вичавити сік, десь 2-3 ст. л. Решту лимону порізати півкільцями. Олію змішати з 2-3 ст. л. лимонного соку. Сіль і приправи також змішати.
Рибу натерти зсередини і ззовні сумішшю солі, перцю і трав, скропити лимонним соком з олією. В кожну рибу поставити по гілочці розмарину.
Обгорнути рибу плівкою і залишити маринуватися на кілька годин, краще поставити на ніч до холодильника. Деко вистелити пергаментом, змастити оливковою олією.
На пергамент поставити замариновану рибу, зверху викласти скибочки лимону.
Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин.


 Розмарин, лимон і риба - гарне поєднання. Зізнаюся, що найбільше люблю рибу, запечену в духовці. Це універсальна страва, вона буде доречною і на святковому столі, і на буденному, підійде для тих, хто сидить на дієті, чи планує вразити романтичною вечерею тощо.


 Цей рецепт підійде і до інших видів риби, не лише форелі, наприклад, впевнена, що короп чи скумбрія також смакуватимуть, якщо їх приготувати таким чином. Лимонний сік, розмарин і духовка - перетворять на смачну страву будь-яку рибу.  

Лимонний сік дуже добре підходить до маринування риби, головне не переборщити з його кількістю, щоб страва не вийшла кислою.

 Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар