понеділок, 6 лютого 2017 р.

Арахісовий чізкейк, або Закохане меню


Для мене меню в День святого Валентина насамперед асоціюється з десертами, з чимось солодким, оригінальним і смачним. Тож пропоную вашій увазі Арахісовий чізкейк, насамперед тому, що це смачно, оригінально та спокусливо, адже, арахіс - це ще той афродизіак. Тож шматочок цього сирника неймовірно пасуватиме до романтичної вечері. В цьому сирнику арахіс всюди: в коржі, в сирній масі і навіть в шоколадній помадці.

Інгредієнти. Корж: 1 пачка (210 г) печива "До кави", 100 г арахісової пасти, 1 ст. л цукру. Сирна маса: 750 г домашнього сиру, 250 мл вершків, 3 яйця, 200 г цукру, 200 г арахісової пасти, 4 ст. л. крохмалю. Шоколадна помадка: 90 г чорного шоколаду, 90 г вершків, 50 г подрібненого арахісу.
Печиво, арахісову пасту, цукор викласти в чашу блендера, подрібнити до однорідної маси.


Форму, діаметром 22-24 см, змастити маслом, посипати борошном. У форму викласти печиво, втрамбувати, утворюючи корж. Поставити корж до холодильника
Тим часом готуємо сирну масу. В миску викласти сир, вершки, яйця, цукор, арахісову пасту, збити до однорідності.
Додати крохмаль, ще раз збити.
Перелити сирну масу у форму на корж.
Пекти в розігрітій до 160-170 градусів духовці 80 хвилин. На низ духовки під решітку традиційно ставлю миску з гарячою водою, щоб підтримувати температуру і уникнути її різких перепадів. Готовий сирник залишити у вимкненій духовці з привідкритими дверцятами на 30 хвилин.
Сирник повністю охолодити, перед покриттям помадкою поставити на кілька годин до холодильника. Через арахіс сирник має приємний золотистий колір. Тепер приступаємо до помадки. Арахіс підсушити на сковороді.
Подрібнити арахіс в блендері.
Шоколад поламати, відставити. Вершки довести до кипіння, зняти з вогню.
В гарячі вершки викласти шоколад, розмішати до однорідності.

До шоколадної суміші додати подрібнені горіхи, ретельно вимішати.
Помадку злегка охолодити і полити нею сирник.

Поставити сирник до холодильника, щоб помадка застигла. Через деякий час посипала чізкей цукром-пудрою, використовуючи тематичний трафарет. Цього разу закономірно обрала сердечка, як не як День усіх закоханих на носі:)




Виходить смачний, ситний і калорійний десерт з яскраво вираженим арахісовим смаком. Ммм... Смакота. 



Давненько хотіла спекти саме арахісовий чізкейк, але щось ніяк не складалося у мене з цим десертом, аж до цього дня. Тепер шкодую, що не зробила це швидше:). Усім любові!

Немає коментарів:

Дописати коментар