понеділок, 13 лютого 2017 р.

Полуничне суфле, або Закохане меню

До Дня святого Валентина залишився ще один день. Як на мене, достатньо часу для того, щоб приготувати щось смачненьке та романтичне. От, наприклад, полуничне суфле. Ніжний десерт, який не залишить нікого байдужим.
Інгредієнти: 3 скл. полуниць (в сезон - свіжі, в інший час - заморожені), 250 г згущеного молока, 400 г домашнього сиру, 1 пачка ванільного цукру, 500 мл вершків 30-36%, 100 г цукру-пудри, 25 г желатину.
Желатин залити холодною водою і залишити набухати. Я використовувала листовий желатин, тому заливала довільною кількістю води, головне, що вона покрила листи желатину. Порошковий желатин залити 100 мл води, розмішати і також залишити набухати.

Сир подрібнити блендером з 200 мл вершків, згущеним молоком та ванільним цукром до однорідної кремоподібної суміші. 
Решту 300 мл вершків збити з цукром-пудрою до пишної, стійкої маси.
Полуниці розморозити, подрібнити, додати до вершкової маси, продовжити збивати. Якщо використовуєте свіжу полуницю, тоді 2 склянки полуниць подрібніть і додайте до суміші, а 1 склянку ягід - поріжте і вже в кінці додайте до маси, вимішайте. 
До полунично-вершкової маси додати сирну, збити.
Листовий желатин відтиснути з води та розтопити у мікрохвильовці чи на водяній бані, головне не перегріти. З порошковим набухшим желатином робимо те ж саме, що і з листовим, єдине, що не відтискаємо його з води.

Желатин злегка охолодити і тонким струменем ввести в масу, постійно збиваючи.

Готову масу розлити у форми. Так як на носі День Валентина обрала силіконові порційні сердечка, масу що залишилася розлила в склянки та баночки. Вийшло 14 порцій. Якщо ж вам не потрібно стільки десерту, сміливо можете зменшити кількість складників вдвоє.

Десерт поставити до холодильника до повного застигання. Перш ніж витягнути застиглий десерт з силіконових форм, підігріла її з допомогою фену. Так десерт легко "вистрибне" з форми. Головне, не перегріти, щоб суфле не потекло.
Ось і все, - полуничні сердечка готові!


Смак цього десерту вражає своєю ніжністю! Його можна готувати в будь-яку пору року, звісно якщо маєте у своїй морозильній камері запаси полуниць. Крім того, він дуже легко готується і складається з простих і доступних продуктів. 



Цей десерт - це суцільна любов! І не лише через його форму, яка до речі, може бути будь-якою. Ніжний рожевий колір і яскравий полуничний смак так і забарвлюють світ навколо в кольори любові. А якщо залити цей десерт у порційні баночки, то він ще й буде легким у транспортуванні, можна буде взяти на роботу чи ще кудись, чи просто подарувати комусь дуже дорогому. Ще один оригінальний варіант романтичного і смачного подарунку до Дня закоханих.


На такій ніжній і смачній ноті завершую свій марафон "закоханих страв", сподіваюся, що ви знайшли серед них саме ту, яку захочете подарувати своїй половинці! Любові, добра і здійснення найзаповітніших мрій! 

1 коментар:

  1. Запозичення та фінансування
    Я надати кредитів для всіх, хто хоче фінансової допомоги. Це за позикою між зокрема з дуже простий і точний умови для цієї причини окремих положень приймаються можливість проведення належним процедуру. Мій інтерес через термін цього кредиту становить 3% й відшкодування здійснюється щомісяця, якщо будь-який час ви зацікавлені, зв'яжіться зі мною по електронній пошті: ilievmarco15@gmail.com

    ВідповістиВидалити