пʼятницю, 18 серпня 2017 р.

Шоколадно-малиновий сирник


Що може бути краще шоколаду. Думаю, шоколадний сирник з малиною може з легкістю перемогти у цій запеклій битві смакоти. Саме його рецепт розповім вам сьогодні. Такий сирник стане окрасою святкового столу та королем на вечірці з нагоди дня народження чи іншої важливої події у вашому житті.
Інгредієнти. Корж: 200 г шоколадного печива, 70 г масла. Маса: 1 кг сиру, 500 мл вершків або солодкої сметани, 5 яєць, 250 г цукру, 5 ст. л. какао, 1 пачка ванільного цукру, 5 ст. л. кукурудзяного крохмалю, 0,5 л малини. Помадка: 100 г шоколаду, 3 ст. л. сметани.

Печиво подрібнити в блендері в крихту. 

Масло розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані. 

З'єднати печиво з маслом, ретельно вимішати.

 Висипати в застелену пергаментом, змащену маслом і посипану борошном форму діаметром 24 сантиметри. Втрамбувати, утворюючи корж. Поставити до холодильника.

В миску викласти сир, вершки, яйця, цукор, ванільний цукор, збити погружним блендером до однорідності.

Додати крохмаль і какао - ще раз збити.

Малину помити, висушити.

На корж вилити кілька ложок маси, викласти половину малини.

Зверху вилити сирну масу, знову - малину, вилити решту маси, розрівняти.

Пекти в розігрітій до 160 градусів духовці 1 годину 20 хвилин. На низ духовки під решітку ставлю миску з гарячою водою, своєрідний ефект водяної бані, щоб сирник вийшов ніжним та красивим. Після випікання залишити сирник на півгодини у вимкненій духовці з привідкритими дверцятами. Охолодити сирник в холодильнику.
Для помадки в сотейнику з'єднати вершки та шоколад, розтопити на вогні.


Полити помадкою сирник, прикрасити свіжою малиною та посипати цукром-пудрою.



Консистенція цього сирнику неймовірно ніжна, яка нагадує торт-суфле. Хочете більш тугішу структуру, дайте менше вершків, десь 300-350 мл. Хоча мені подобаються кремові сирники, такі як цей.



Смак сирника насичений шоколадний, багатий і теплий, чомусь саме так мені хочеться описати цей сирний тортик. І цей мега шоколадний смк дуже доречно відтіняють кисленькі ягоди малини. Гармонія абсолютно протилежних смаків.


В цей сирник я закохалася з першого погляду. Лише глянувши на фотографію цього кулінарного шедевру на одному кулінарному сайті, одразу ж вирішила приступити до його приготування. Результат перевершив усі очікування. Ніжна, кремова консистенція сирника не залишить нікого байдужим.

2 коментарі:

  1. Чим замінити какао, просто не хочеться шкавового смаку

    ВідповістиВидалити
  2. Білим шоколадом чи згущеним молоком, можна просто дати цукор. Проте з білим шоколадом чи невареним згущеним молоком смак буде цікавішим, а структура чізкейка ніжнішою.

    ВідповістиВидалити